Стотици уважиха честването на 134-тата годишнина от рождението на Георги Димитров в родното му село

Ковачевци е дало на България, на социалистическата партия, на международното работническо и комунистическо движение, на Европа и света един достоен българин, заяви Жаблянов

„Ковачевци е дало на България, на социалистическата партия, на международното работническо и комунистическо движение, на Европа и света един достоен българин. За целия свят името на Георги Димитров безспорно става синоним на борец срещу фашизма, събирателен символ на демократичния протест срещу националсоциализма”. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и член на ИБ на левицата Валери Жаблянов по повод 134-тата годишнина от рождението на великия българин в родното му село Ковачевци. Пред събралите се Жаблянов подчерта, че Димитров има огромен исторически и политически принос за развитието на ценностите на мира, демокрацията и свободата.

По думите му идеите, в името на които държавникът се бори, както и хилядите жертви, които българският народ е дал в защита на демокрацията срещу фашизма. „Днес те ни задължават да бъдем в първите редици на протеста срещу използването на властта за потъпкване на държавността и общочовешкия морал, срещу авторитарните тенденции в България и срещу погазването на основни конституционни права и свободи. Днес повече от всякога е особено важно да се обединим в името на една по-справедлива и солидарна България”, категоричен бе народният представител.

Сред десетките гости уважили честванията, бяха народни представители от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, членове на Изпълнителното бюро, членове на Националния съвет на БСП, общински председатели на БСП, граждани и общественици, които поднесоха венци и цветя, в знак на признателност към делото на Георги Димитров.