Илияна Йотова в Брезник: Ние можем да победим заради България, която обичаме

Сеп 23, 2016 ПЕРНИК Новини БСП 0 955

Ние можем да победим защото нашата кауза е България, защото през изминалите 5 години нямахме президент, който да защитава интересите на всички българи

„Отново сме пред важни за страната ни избори, не толкова заради двамата души, които ще сменят сегашните на „Дондуков 2“, а защото от тези избори зависи накъде ще поемем от тук нататък като държава и член на ЕС“, това каза кандидатът за вицепрезидент издигнат от инициативен комитет и подкрепен от БСП Илияна Йотова на среша с граждани в гр. Брезник. Тя добави, че единствените кандидати, които още от сега се срещат с хората са тя и ген. Радев. Йотова каза още, че останалите вече номинирани кандидати ги няма сред хората, а основният им опонент – управляващата партия още не е издигнала  своите кандидати. „Това е оскърбително за българските граждани. За каква демокрация говорим, когато управляващите крият своите кандидати от хората“, запита кандидатът за вицепрезидент.

„Ние можем да победим защото нашата кауза е България, защото през изминалите 5 години нямахме президент, който да защитава интересите на всички българи. В България той направи нещо, което не си позволи никой друг български президент преди него, а именно да раздели обществото, когато застана на страната на протестърите срещу останалите български граждани“, припомни още тя. „Ние искаме да затворим тази страница от българскатa политика и го правим чрез националния и местните инициативни комитети, в които се включиха много общественици, лекари, военни и други хора, които милеят за България“, обясни кандидатът за вицепрезидент . Тя заяви, че всички българи искат тези грешки да не се повтарят никога повече.

„Имам доверие на ген. Радев, защото той беше единственият, който излезе пред хората и каза, че положението в българската армия е трагично и, че така повече не може“, заяви Илияна Йотова. Тя добави, че той е единственият, който заяви, че управляващите нямат право да си играят с животите на военнослужещите. „Румен Радев е човек с много добро образование, истински патриот, който гледа реално на нещата. Той е човек, който не се поколебава да каже „Стига повече санкции срещу Русия“. Румен Радев е различен от всичко това, което през тези 25 години видяхме на политическата сцена“, категорична бе тя. Кандидатът за вицепрезидент каза още, че от тук нататък тя и ген. Радев ще се срещнат с много хора, ще имат срещи с инициативните комитети и по места, ще посетят и най-малкото село и големите градове, за да чуят всеки човек. „Ние можем да победим заради България, която обичаме“, категорична бе Илияна Йотова.

„Ние кандидатите подкрепени от БСП сме категорични, че България трябва да отговори адекватно на най-голямата бежанска криза“, обяви Илияна Йотова. Тя добави, че българското правителство и институции не отстояват националния ни интерес в Европа при положение, че нашата граница е първата стена от Турция към западна Европа.“Те не поискаха от западните държави да застанат на наша страна чрез финансиране и друга помощ. И въпреки, че на България бяха дадени пари от ЕК тези средства ще се използват за построяването на нови бежански центрове, за да се задържат мигрантите на българска територия“, обясни тя. „Ние сме категорични, че притокът на бежанци трябва да бъде максимално намален и армията да бъде мобилизирана за решаването на този проблем“, каза кандидатът за вицепрезидент. Йотова заяви, че алтернатива на това управление може да е кандидатпрезидентската двойка, подкрепена от БСП. Ние ще докажем, че можем да бъдем тази алтернатива.

Преди това кандидатът за вицепрезидент посети град Радомир, където поднесе цветя на паметника на Васил Левски и се срещна с жители на града.