Областният и общинският съвет на БСП – Перник с декларация против уволненията в общинската администрация в Перник

В последните дни от общинската администрация бяха уволнени или принудени да напуснат хора с дългогодишен опит в различни сфери

С последните уволнения в общинската администрация в Перник, на обществото за пореден път бе показано, че не е важно колко добър професионалист си и какви са оценките за теб. Важно е да бъдеш верен на управляващата партия, без значение на качествата, образователния ценз и опита, който имаш като професионалист. В последните дни от общинската администрация бяха уволнени или принудени да напуснат хора с дългогодишен опит в различни сфери, така  с постоянното  преследване на политически цели и уреждане на „свои хора“ кризата в града ни, все повече ще се задълбочава. Още повече е изключително неморално да уволниш свой служител, който върши съвестно своите задължения и има няколко месеца до пенсия. Къде този човек ще търси работа, за да дозапълни задължителните години трудов стаж, увеличени от кабинета „Борисов“ ? Още по-нелогично е да уволниш дългогодишния главен счетоводител на общината при изключително сложна финансова обстановка.

Кметският екип върши това на втората година от своя мандат и притиска необосновано служители във всички общински структури (училища, детски градини, общински предприятия и служби).Ние от областния и общински съвет на БСП – Перник категорично се противопоставяме на тези необосновани уволнения и способите използвани от кметския екип за да се притискат общински служители.