Общинската конференция на БСП-Перник утвърди номинации за кандидати за народни представители

„Нашият миг е сега и ние трябва да отговорим адекватно на очакванията на цял народ“, заяви ген. Бриго Аспарухов. 

Форумът на пернишките социалисти гласува предложения за промени за новия Устав на партията и за предизборната платформа за управление на левицата. Конференцията утвърди 12 имена от партийната листа, които ще бъдат предложени на Областния съвет на партията: Адриан Скримов, Галина Василева, Даниел Евлогиев, Даниела Генадиева, Евелина Венкова, Елизабета Йорданова, Кирил Леонов, Мирослав Стоицев, Михаил Михайлов, Радослав Райчев, Станислав Владимиров, Татяна Вангелова. Беше утвърдена и гражданска квота, а имената ще бъдат предложени за обсъждане на Областния съвет на БСП - Ерик Рангелов, Петър Янков и Олег Димитров. Конференцията предлага номинираните за народни представители от основните партийни организации - Корнелия Нинова, Валери Жаблянов и Бриго Аспарухов да бъдат предложени на националното ръководство на партията и да бъдат включени в листите за народни представители.

По време на конференцията бяха представени доклади за дейността на общинската организация на БСП, на Общопартийната контролна комисия, на Младежкото обединение. Една от основните теми на събитието беше изборът на генерал Румен Радев за президент на България. Не беше пропуснато да се спомене, че кампанията на президента е започнала именно от Перник и със сигурност това му е донесло късмет.

Официални гости бяха ген. Бриго Аспарухов, член на ИБ на БСП и Станислав Владимиров, областен председател на БСП-Перник.

В своя доклад председателят на общинската организация на БСП Кирил Леонов засегна проблемите на перничани, не пропусна да спомене и цялата хаотична държавна политика. „Един лидер се опита да превърне личната си и политическа драма в национална. Опита се да постави България на колене и да се върне отново победоносно на изборите през пролетта. Както го направи вече веднъж“, каза председателят на пернишките социалисти Кирил Леонов.

Засегнати бяха проблемите на перничани. По повод обвинението на кмета на града, разпространено в медийното пространство за това, че „комунистите са виновни за проблемите на Перник и 100 години не могат да оправят града“, Леонов каза: „В очите на ръководството на общината, явно сме виновни за това, че тревата расте, а те не могат да организират косенето. Виновни сме и, че през януари вали сняг, а те не могат да се справят с почистването на основните улици. Виновни сме и заради това, че синоптиците обявиха студ и смразяващи температури, и докато това се случваше Топлофикация спря парното на хиляди перничани, с предтекст, че въглищата са замръзнали. Явно сме им виновни и за това, че не четат законите“. Той добави, че местният бизнес ежедневно търпи репресии и е изправен пред прага на фалита.

Не беше пропусната и равносметка за свършеното от общинската организация на БСП през последните месеци. Нови граждански експертни съвети работят в подпомагане работата на социалистическата партия в миньорския град. Два нови клуба работят на територията на града. Повече от 70 перничани са се включили в редиците на БСП в Перник. Учредена е нова организация на територията на кв. Изток. Организират се ежедневни срещи с гражданите по утвърден график.

„Нашият миг е сега и ние трябва да отговорим адекватно на очакванията на цял народ“, заяви ген. Бриго Аспарухов. 

В своето изказване областният председател Станислав Владимиров каза, че предстои много работа, но е убеден в успеха. И борбата не е за постове, а за по-доброто бъдеще на България. Не сме се самозабравили от успеха на президентските избори и продължаваме да работим по пътя, който сме започнали, за да може хората да имат по-достоен живот“, каза Владимиров.