Областният съвет на БСП – Перник организира кръгла маса посветена на 126-та годишнина от създаването на партията

18.07.2017 г.

Областният съвет на БСП – Перник заедно с Движението на ветераните в БСП и Движението на жените социалистки в БСП  организират кръгла маса на тема „БСП 126 години по-късно и съвременните представи за социализма“. Форумът ще се проведе в ОК „Дворец на културата“ – Перник в четвъртък (20.07) от 17.30 ч.

Със свои доклади в кръглата маса ще се включат проф. Искра Баева, проф Максим Мизов, доц. Евгени Кандиларов и доктора по политология Боян Балев. От пернишка страна участие ще вземат бившите народни представители и председатели на общинския и областен съвет на БСП – Перник Ненко Темелков и Димитър Дойчинов и областният координатор на МО в БСП – Перник Милена Милошева.  

„Надяваме се след изказванията на нашите гости да се получи продуктивна дискусия за бъдещето на нашите идеи“, заяви председателят на ОблС на БСП – Перник Валентин Петков. Той добави, че тези разговори са важни за всички, защото и в XXI век експлоатацията на работниците и защитата на техните права продължават да са актуални, а единствените им защитници са българските социалисти. „Въпреки че сме в крак със съвременните европейски тенденции, ние не забравяме идеалите, заради които съществуваме. За да ги популяризираме още повече ще продължаваме да работим усърдно, защото бъдещето на БСП е да бъде партия, която води борба и дава перспектива – за икономическо и духовно развитие“, каза още Петков.