ГЕРБ призна: БСП има основание за критика - изпълнението на бюджета има много проблеми

6.09.2017 г.

„Бюджетът на община Перник се развива хаотично, тъй като още при съставянето му не е бил съобразен с реалните потребности на администрацията и гражданите на общината”, обясниха общинските съветници от БСП- Перник.

„Трагично е положението с кметствата на територията на община Перник, тъй като повечето от тях са със 70-80% изпълнение на своите бюджети още през първото полугодие“, категорична бе общинският съветник Ралица Андреева. По думите й до края на годината няма да има пари за улично осветление, зимно поддържане на пътищата и всички елементарни нужди за нормалното съществуване на хората в населените места. „Това означава, че уличното осветление в някой момент ще спре, а в зимните условия хората ще бъдат блокирани, тъй като няма да има пари за почистване на пътищата”, коментира тя. Андреева припомни, че още при приемането на бюджета е предупреждавала, че той ще доведе до големи проблеми. Общинският  съветник от БСП Ерик Рангелов каза, че приходите от наеми за първото полугодие са реализирани едва на 30%, а от продажбата на сгради и земи между 8 и 13%, същевременно се констатират много преразходи. 

Председателят на комисията по „Бюджет и финанси“ и общински съветник от ГЕРБ призна, че БСП има основание за критика, защото, изпълнението на приходната част на бюджета има много проблеми.