ИК „Заедно за доброто на трънско“ и БСП дадоха старт на предизборната кампания в Трън 

Препълнена зала подкрепи Божидар Страхилов

За да подкрепят Божидар Страхилов, на събитието в препълнената зала на читалището в града присъстваха: Петър Мутафчиев – министър на транспорта и съобщенията в кабинета на Сергей Станишев, народните представители от „БСП за България“ Станислав Владимиров и инж. Любомир Бонев, кметът на община Ковачевци Васил Станимиров, председателят на ОблС на БСП – Перник Валентин Петков, инициативният комитет начело с председателя Ташко Минков.

„Време е за промяна в управлението на община Трън, промяната е възможна и можем да я постигнем заедно. Тази промяна са всички трънчани, защото вие сте хората, които не допуснахте унищожаването на прекрасната природа на този край и спряхте златодобивната мина, която не само щеше да унищожи природата и да замърси водата ни, но и да изнесе българските богатства в чужбина, без Трън и трънско да има каквито и да е облаги от това“, каза кандидатът за кмет на общината Божидар Страхилов. Той очерта част от основните си приоритети, сред които са подобряване на здравеопазването, развитието на туризма, ремонт на пътища и водопроводи.  „Трънчани имаме нужда от по-добро здравеопазване, защото не може един град и 51 села да имат само една линейка и една аптека. Ежеседмично във всяко село трябва да влиза подвижна аптека, необходимо е спешния център да бъде докарана поне още една  линейка, защото само с наличната лекарите, които работят изключително качествено, не могат да достигнат до всички нуждаещи се“, категоричен бе той. Страхилов заяви, че публично-частното партньорство е много важно. Той добави, че ако общината не успее да привлече бизнес отвън, хора, които да оставят парите си тук, никой няма да може да го направи. „Изграждането на канализация в селата и довеждането на водата до тях е проблем, който стои нерешен от години. Не може в 21 век хората да се чудят от къде да намерят вода“, каза още кандидатът за кмет. Той добави, че е необходимо е да се изготви проект за изграждане на водопровод и канализация във всяко населено място на община Трън и това не е непостижимо. „С повече работа това няма да бъде само обещание, а реалност“, категоричен бе Божидар Страхилов.

„Туризмът е друг отрасъл, от който Трън може да печели. За какъв туризъм, говорим обаче, когато за 2016 г. в общинската хазна са влезли 466 лв. от туристически такси?“, попита Страхилов. Той каза, че такъв малък приход означава, че хората идват, разглеждат прекрасните забележителностите на нашия край, но не се задържат тук за повече от един ден. „Общината трябва да създаде такива условия, че хората да идват  и да остават за повече време в Трън. "С екипа, с който работя, ще създадем туристически маршрути, които да продължават няколко дни. Ще ремонтираме неподдържаните съоръжения по екопътеката на ждрелото", посочи той. 

„Време е вие - честните, трудовите хора, да покажете, че Трън трябва да тръгне в нова посок. Затова подкрепете Страхилов“, призова кметът на община Ковачевци Васил Станимиров. Той даде и съвети на кандидата за кмет на Трън: „Знай, че когато станеш кмет, си пръв сред равни - избират те и ставаш слуга на тези, които са те избрали. Най-важното е да си честен и да спазваш законите“.

„Божидар е човек, който има волята и принципността да управлява Трън. Всички вие имате силата да промените този прекрасен край“, категоричен бе народният представител на „БСП за България“ Станислав Владимиров. Той добави, че Трън е община, която изчезва с бързи темпове, защото хората нямат работа и търсят препитание далече от родния си град. „В трънско няма да дойдат автобуси с туристи или голям инвеститор, ако местната власт не работи за това, а в приоритетите си Дари заяви, че ще работи туризма и инвестициите в общината да станат реални и ние народните представители ще му помагаме. Божидар Страхилов може да промени Трън“, заяви народният представител. 

Според Петър Мутафчиев хората искат промяна и край на управлението, което унижава всички български граждани. „Вие трънчани заставате зад един честен и почтен човек и съм оптимист за това, че ще успеете на тези избори“, каза още  той. Мутафчиев бе категоричен че, Трън може да покаже, че България тръгва по нов път и че спирането на корупцията, далаверите и липса на държавност може да започне от тук. „Успехът е във вашите ръце. Направете така, че да постигнете това, което желаете. Тук може да се развива туризъм, екоземеделие, но условия затова трябва да създаде местната власт и с инициативите на Божидар, този прекрасен български край може да се съживи“, добави Петър Мутафчиев.