Валери Жаблянов към перничани: Гласувайте с №18, за да има справедливост и да преодолеем неравенствата

Май 16, 2019 ПЕРНИК Новини Избори 0 1450

16.05.2019

„Българските граждани трябва да знаят, че гласуват за членове на Европейския парламент, които не само да представят България в Брюксел, но и за хора,  които да помогнат на страната ни да преодолее изоставането от другите страни в ЕС“. Това заяви кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Валери Жаблянов на среща с жители на пернишкия кв. Изток . Той добави, че смяната на политиката в ЕС е необходима и тя може да се постигне само от социалистите. По думите му е нужно, с помощта на групата на БСП в европарламента, да се запази финансирането за малките държави, да се разшири финансирането по земеделските и инфраструктурните програми. „Най-големият проблем в България остават ниските доходи и липсата на работа в много райони на страната. Затова е нужно и да се даде възможност за инвестиции в реалната икономика“, категоричен бе Жаблянов. Социалистът заяви още, че  новият ЕП трябва да води политика за преодоляване на неравенствата. „За да има шанс за това и добър изход за България, е нужно да гласуваме с №18 за "БСП за България", призова Жаблянов. Социалистът коментира още, че социална Европа е възможна, но с обновена Европейска комисия, доминирана от социалистите, защото откакто страната ни е член на ЕС, комисията е винаги дясна и резултатите са ясни.

  

Валери Жаблянов каза още, че България вече  12 години е член на ЕС, а това е достатъчно време, за да направим равносметка- какво сме постигнали и какво не сме успели. „Трябва да имаме стратегия за догонващо развитие, защото при този ръст на икономиката на страната ни, няма как да не се създават различия с развитите европейски икономики“, категоричен бе социалистът. Той добави, че при сегашната разлика е логично българите да търсят по-високи заплати и по-добри условия на труд в Западна Европа. „Заради това се обезлюдяват цели райони на България. Без развитие на производството и достойно заплащане, хората ще продължават да напускат родните си места“, каза още Жаблянов. Кандидатът за евродепутат от БСП отбеляза, че българското правителство смята, че няма нужда да се занимава със жизненото равнище на хората.  Той заяви още, че  ако не се смени политиката на правителството и ЕК, положението няма да се промени. „Между това- кой управлява ЕК и какво е правителството в София- има пряка връзка. Ако 10 години дясната комисия не подкрепяше действията на ГЕРБ безкритично, България нямаше да достигне до това равнище и  тази липса на перспектива“, обясни Валери Жаблянов. Той бе категоричен, че няма друга партия в България, освен БСП, която може да сложи край на тази безконтролна власт, която е обхванала всички структури в държавата, а всички очакват промяната.

 

След срещата с жителите на Перник Валери Жаблянов и народният представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров връчиха благодарствени грамоти на ветерани на партията.