Стоян Мирчев водач на листата на „БСП за България“ в Перник: Ако хората не отидат да гласуват, силата на мъртвите души, контролираният и купеният вот, ще натежат

Мар 10, 2021 Новини БСП в медиите 0 825

ГЕРБ създаде космически кризи, затова сме най-бедни

Корнелия Нинова сезира ЦИК, СЕМ и Брюксел за безогледните агитации на премиера от джипката му. Основните искания на БСП са ЦИК да глоби Борисов и министрите, които правят предизборната си кампания с държавен ресурс, напомни Стоян Мирчев - водач на листата на БСП в Перник. Кандидатът за депутат уточни по този повод в Предизборното студио на БСТВ: "15 000 лв. глоба при спомените ни за пълното чекмедже с евро няма кой знае колко да ощети Борисов. Той такава глоба може да плаща всеки ден. Ние с колегата Костадинов, водач на листата в Монтана, в момента не ходим на работа в Народното събрание заради притесненията на управляващите, че може да правим агитации от трибуната, в същото време виждаме точно обратното поведение, когато става въпрос за министър-председателя и за министрите. Има елемент на равнопоставеност, но най-големият проблем е погазването на законите. Той нарушава всячески българските закони. Това му поведение показва защо сме първата държава по корупция в Европа и защо сме най-бедната."

След източването на язовир Студена в Перник трябваше да се построи спешен водопровод, чрез който да се достави вода от софийските водопроводи до 150 000 перничани, бе припомнено в ефир. На въпроса докъде водят такива кризисни решения, Мирчев отговори:  "Хората, които реално са виновни за състоянието на Перник, самата инфраструктура на Перник е била изоставена, видяхме как при пускането на вода старите тръби гръмнаха. Основното спасение дойде от небето – това, че заваля дъжд. На хората със залятите къщи им бяха обещани едни смешни 375 лв., като на част от хората до момента не са дадени. ГЕРБ създават космически кризи. От БСП от години казваме, че язовирите трябва да са държавна политика, имаме хиляди язовири, които не знаем чия собственост са."s

Стоян Мирчев направи коментар и за състоянието на икономиката у нас: "Икономиката се задъхва, тук не просто има проблем с безработицата, а има проблем с работещите бедни. Цените на стоките от първа необходимост са скочили с десетки проценти в рамките на една година, а доходите не мърдат. Когато оставиш безконтролно частния сектор, той започва да действа по такъв начин. Знаците са ясни, веднага трябва да се смени този модел. Държавата трябва да започна да разтоварва определени разходи от плещите на хората. Статистиката показва, че Перник е на дъното в класацията по брутен вътрешен продукт в държавата." изтъкна социалистът.

"Управляващите нарочно предизвикаха това увеличение на разболелите се, като отключиха всички мерки в момента, в който статистиката започна да се увеличава. Това го направиха, за да изплашат хората от 4-ти април. Ако хората не отидат да гласуват, силата на мъртвите души, които пак ще бъдат впрегнати в предизборния процес и контролирания и купения вот ще има по-голяма тежест. Българските граждани трябва да пожелаят програмата и да гласуват в изборния ден, много е важно. Когато бях в изборния ми район днес, някои хора ми казаха, че ГЕРБ вече предлага по 70-80лв за глас ", заяви кандидатът за депутат.