Кандидатите на БСП се срещнаха с КРИБ Перник

Юли 02, 2021 ПЕРНИК Новини Избори 0 696

02.07.2021г.

Кандидатите за народни представители на коалиция "БСП за България", начело с водача Стоян Мирчев, се срещнаха и разговаряха с ръководството на КРИБ в Перник. Заедно с Мирчев дойдоха втората в листата Галина Василева и представителят на АБВ и трети в листата Петър Първанов. По време на разговорите бяха обсъдени политиките и мерките, които предвижда левицата в своята предизборна програма и евентуалните ангажименти на народните представители в следващия парламент. 

"В своята програма сме заложили подкрепа за малките и средните предприятия чрез прозрачно и равнопоставено финансиране от Българската банка за развитие. Ще предложим държавни гаранции за български предприятия за достъп до нови пазари чрез поемане на риска  в лицето на Българската агенция за експортно застраховане", каза по време на срещата водачът на листата Стоян Мирчев. По думите му българският бизнес и работодателските организации в България заслужават едно модерно  електронното управление и  работеща цифрова инфраструктура .

"Икономиката ни е приоритет защото без необходимите средства които генерира не може да има работеща социална политика здравеопазване и образование“, подчерта Мирчев. 

Той припомни и ангажимента на БСП, че при управление на левицата няма да се увеличат данъците за бизнеса. "Намаляване на административната тежест и процедури са също един от приоритетите ни. Понякога заради тромава процедура се проваля иначе добър проект", категоричен беше Стоян Мирчев.

От страна на КРИБ беше поставен въпроса за сливането на РИОСВ Перник с РИОСВ София и трудностите, които са възникнали след този процес. Мирчев се ангажира още в първите дни на новия парламент да постави въпроса и да се търси разрешение. "Все още стои отворен въпроса по каква логика окрупняването на инспекциите и отдалечаването на централното управление от населените места би повишило контрола върху дейността", коментира той след срещата.