Стоян Мирчев: Трябва сериозно да си кажем кои са партиите, които искат промяна

Юли 06, 2021 Новини Избори 0 1327

БСП никога не е била в колаборация с ГЕРБ

"Ние първи бяхме на протеста, част от лидерите на така наречените "протестни" партии дори не бяха там. Трябва да седнем и сериозно да си кажем кои са партиите, които искат промяна. Битката за първото място не е предрешена и не е само между две партии. Ситуацията е динамична, на политическия терен се появи нов играч. В България се вижда, че на чисто емоционално ниво няколко пъти се е случвало хора, които нямат опит и излъчени политики, успяват първоначално да наберат скорост. Спомням си периода, когато Слави Трифонов правеше рекламни предавания за Борисов. Трифонов и неговата партия са свикнали да пишат скечове, за да избягват сериозните теми, надявам се да не пренесат това и в политиката", заяви Стоян Мирчев, водач на листата на "БСП за България" в Перник, за зрителите на "Здравей, България" по Нова тв.

Мирчев коментира състоянието на България през последните 10 години и БСП като алтернатива: "Съгласен съм с това, че промяната започна на миналите избори - ГЕРБ вече не управляват България. Виждаме какво се случва - държавата наистина последните 10 години е била превземана от мафията. Нека след изборите да видим кои от партиите са готови за истинска промяна. Нашите приоритети са намаляване на неравенствата, повишаване на доходите. Здравна система, работеща в интерес на хората. Достигнали сме до реалните проблеми чрез разговор с хората и сме намерили решенията. Когато се гледа държавния бюджет, БСП винаги е предлагала алтернативен такъв на управляващите, доказвали сме, че всичко е изпълнимо. Трифонов доказа, че няма интерес да говори за политика в Народното събрание, той не стъпи на работа по време на 45-то Народно събрание. Изключително показателно е, че не е в нито една листа."

"И в историята, и в политиката трети избори са възможни, но според мен не трябва да се стига дотам - ще бъде пагубно. Ако спрем промяната нещата ще се върнат постарому. За нас беше важно в краткия живот на това Народно събрание да има поне един приет закон, който е в интерес на хората и в тяхна помощ. Ние в колаборация с Борисов никога не сме били", посочи кандидатът за депутат.