Борис Цветков: Ще продължим да настояваме за справедливо увеличение на пенсиите

Мар 18, 2023 ПЕРНИК Новини Избори 0 496

18.03.2023 г.

Водачът на листата на „БСП за България“ Борис Цветков се срещна с хората в домове за стари хора в с. Долна Диканя, с. Извор, община Радомир и с. Филиповци, община Трън. Пред тях той припомни социалните постижения на  БСП, сред които повишаване на минималната работна заплата, повишаване на пенсиите и майчинството. Социалистът заяви, че партията ще продължи да отстоява своите ангажименти, свързани със социалната подкрепа към хората.

Цветков припомни, че БСП вече няколко пъти внася Закон за възрастните хора и няма да се откаже от него, докато реално и справедливо увеличение на пенсиите стане факт, защото според социалистите отношението към възрастните е белег за цивилизованост за всяко общество. Присъстващите на срещата с водача на социалистите в Перник изразиха своята увереност, че Перник ще избере народни представители, които да защитават техните интереси в парламента.

Цветков посети и кв. „Църква“, където бяха поставени важни въпроси и проблеми за района, сред които безработицата, липсата на аптека и транспорт до близките и далечни градове, както и сериозното замърсяване, идващо от големите предприятия в близост, както и липсата на звукоизолационни стени и постоянния шум, идващ от автомагистрала „Струма“. Водачът на „БСП за България“ заяви, че социалистите ще работят приоритетно за разрешаването на тези проблеми и призова гражданите да гласуват с номер 1 на предстоящите избори.