Борис Цветков: Няма разлика между ГЕРБ и ПП-ДБ – едните защитават старите схеми на Борисов, другите правят нови схеми

Мар 29, 2023 ПЕРНИК Новини Избори 0 654

Единствено БСП се грижи за истинските проблеми на хората

Няма разлика между ГЕРБ и ПП-ДБ. Едните защитават старите схеми и далавери на Бойко Борисов, а другите прилагат нови схеми да продават американски или руски газ с надценка или фотоволтаици и батерии. Обаче 2/3 от българския народ има други проблеми и тези проблеми ги решава БСП.” Това заяви водачът на листата на „БСП за България” в Перник Борис Цветков в предаването „Лява политика” по БСТВ. 

Той даде пример с приемането на безплатните детски ясли и градини. „Десните казваха, че ще фалираме държавата и че това не може да се случи в София, Пловдив, Перник и т.н. БСП вече го прави в малките общини и в Пловдив за две години преди ГЕРБ да го отменят. Но се  оказа се, че нашите сметки се прави. Няма никой родител да забогатее от тези пари, но това е един знак към хората, които имат първо дете, че има държава, която би им помогнала ако се решат на смелата постъпка в тази криза да имат второ”, посочи Цветков. 

По неговите думи, когато БСП предложи каквото и да е в полза на хората – отговорът е или пари няма, или, ако се приеме, то да влезе в сила от утре, вдругиден или по-вдругиден. „Така стана с минималната работна заплата – над 40 пъти го отхвърлят, в последния ден го приемат, преди да падне правителството, за 1 януари 2024 г. За безплатните учебници приемат февруари предложението ни не от 1 март да влезе в сила, за да са безплатни учебниците на горния випуск, не от септември 2023-2024, а от септември 2024-2025 г.”, припомни социалистът и категорично заяви: „Единствената партия, която прави нещо за учениците, за младите семейства, за работещите, за пенсионерите – е БСП.”

Коментирайки проблемите на своя избирателен район, Борис Цветков отбеляза, че в Трън няма аптека, която да работи по Здравна каса, такава няма и в пернишкия квартал Тева, в който живеят хиляди хора. „Младите хора,  пеша или с кола, ще се оправят. Но възрастните хора трябва да платят билет, за отиде до града да си купи един аспирин или аналгин. Няма и полицески участък – има сграда, просто трябва да се възстанови щатната бройка. Хората искат една патрулка да има, за да има на кого да се оплачат”, заяви той. 

В четвъртък  народните представители на „БСП за България” ще посетят Брезник и в Ноевци с линейка и лекарски екип, които да отидат на място при хората, за да компенсират липсата на здравни грижи в тези населени места. „С тази линейка искаме да покажем следното – ние знаем, че трайното решение е възстановяване на здравната грижа на тези места, но докато го няма и в дните след кампанията ще продължим да ходим при тях, за да може да им се направи на хората ЕКГ, ехокардиография,  да им проверяват кръвната захар, хемоглобин, има и лекар, който ги преглежда. Ако може навреме да им се открие нещо или да им се даде съвет, това ще е от голяма помощ”, коментира водачът на пернишката листа и отбеляза, че коалиционното правителство на БСП е ремонтирало болниците в тези населени места, а ГЕРБ ги е закрил. Той посочи, че е 9-те мотриси на влаковете, които пътуват между Перник и София са също от времето на правителството на БСП и оттогава не са закупени нови.

„Дълги години никой друг не решава проблемите на хората след управлението на БСП”, подчерта Цветков.

„Ще направим всичко възможно Перник да има народен представител, който да е социално ангажиран. Не може трима от депутатите от Перник, двама от ГЕРБ и един от ПП,  да гласуват против безплатните детски градини, против 300-те лв. еднократна помощ за ученици, да не се вдига минималната работна заплата, да не се актуализират пенсиите – с аргумент, че пари няма, но същите те да гласуват за 8-те самолета F-16 и за военната помощ за Украйна”, каза в заключение Борис Цветков и призова на изборите да се гласува с номер 1 за „БСП за България”.