Кирил Леонов: Трябва да модернизираме ТЕЦ Перник, а не да го закриваме

Справим ли се с корупционните практики на общината, ще привлечем инвеститори, посочи кандидатът за кмет от БСП

„Ако се затворят ТЕЦ-а и мините, затваря се и града. Оставяме хиляди семейства, училища и детски градини без отопление, без топла вода – хуманитарна криза. Във времена, в които страни със силни икономики отварят въглищните си мини, ние да ги затваряме е много грешна политика.” Това заяви кандидатът за кмет на Перник от БСП Кирил Леонов в предизборен дебат по БНТ.

Според него, всичко в Плана за плавен и справедлив преход е сбъркано. „Ние трябваше да се насочим към модернизация на топлоелектрическите централи. Има достатъчно добри практики в европейски държави за това, от които можем да се възползваме, така че те да продължат да функционират”, посочи Леонов.

По неговите думи, в този сектор в Перник са заети над 2 000 души и много от тях нямат друга алтернатива за изкарване на прехраната си.

По отношение на трудовата миграция, кандидатът за кмет на Перник посочи решение в привличането на инвестиции в града. „В това има два основни компонента. Единият е да се справим с корупцията. В община Перник има два доклада – на Агенцията за държавен и финансов контрол и на Сметната палата, единият е засекретен в европейската прокуратура, другият – в нашата. Това означава, че в тях има фрапиращи неща и драстични нарушения. Когато има корупция в общината, никой няма да дойде да инвестира в Перник. Другият компонент е къде да се инвестира – ние нямаме работеща индустриална зона, въпреки обещанията на кмета Владимиров”, обясни Кирил Леонов.

Той добави, че трябва да се изгради инфраструктурата до индустриалната зона и тя да се свърже с жп гара „Разпределителна” и с външноградската магистрала.

„Имаме ли тази логистика и инфраструктура, справим ли се корупционните  практики в общината, ще имаме инвеститори, които ще инвестират милиони в производство”, обобщи Леонов.

Той бе категоричен, че повишаването на местните данъци и такси за него не стои като опция.

“Кметът Станислав Владимиров не спази много от предизборните си обещания. Той е кандидатът на Бойко Борисов”, каза още Леонов.

„Искам да се обърна към всички жители на община Перник: скъпи приятели, нека да си върнем индустриалната, спортната и културната слава на нашия град с номер 71”, каза в заключение Кирил Леонов.