Кирил Леонов: Можем да върнем индустриалната сила и работни места на Перник като спрем корупцията и изградим Индустриалната зона

07.10.2023

Можем да върнем индустриалната слава на Перник, да привлечем инвестиции и разкрием нови работни места. За това са необходими две неща: да спрем корупцията и да изградим най-сетне Индустриалната зона, за която досегашният кмет Станислав Владимиров единствено обещава.

Това заяви на среща с хората в Перник кандидатът за кмет на Местна коалиция „БСП за България”, ПП Български гласъ и ПП МИР Кирил Леонов.

„Има ли корупция – инвеститорите няма как да дойдат, а оттам и да се разкрият нови работни места за перничани, посочи Кирил Леонов и подчерта: „Знаем, че за работата на Община Перник има два доклада – единият на АДФИ, засекретен от европейската прокуратура, другият  - на Сметна палата, засекретен от българската прокуратура. Фактът, че до този момент не е имало засекретени доклади за това как се управлява Перник е достатъчно красноречив”, посочи Кирил Леонов.

В отговор на притесненията на хората за работните им места заради проблемите в сектора на енергетиката той отговори: „В БСП сме категорични и не сме променяли позицията си досега - ТЕЦ-овете и мините не трябва да бъдат затваряни, а да бъдат модернизирани, териториалните планове да бъдат предоговорени. Така интересът на Перник ще бъде защитен, работните места на над 2 хиляди души - запазени и енергийната сигурност на общината - защитена”.

Местна коалиция „БСП за България", ПП Български гласъ и ПП МИР откриват предизборната си кампания в неделя в 14 ч. и тръгват със силната заявка на промяна на Перник с номер 71 в бюлетината.