Традиционният „Базар за млади майки“ в Перник и тази година пожъна голям успех

Юни 01, 2015 ПЕРНИК Новини БСП 0 1087

За пета поредна година Младежкото обединение в БСП – Перник осъществи традиционния благотворителен „Базар за млади майки“, посветен на Деня на детето

За пета поредна година Младежкото обединение в БСП – Перник осъществи традиционния благотворителен „Базар за млади майки“, посветен на Деня на детето. Над 20 чували с детски дрешки и играчки, дарени от детски градини и родители, чиито деца са вече пораснали, намериха своите нови притежатели. Останалите дрешки ще бъдат раздадени на социално слаби семейства.

В инициативата се включиха десетки граждани, които имаха възможността да изберат необходимите детски дрешки и играчки, други пък оставиха такива за нуждаещи се. Много семейства, солидарни с инициативата, дадоха заявка да отнесат дрешки в централата на БСП – Перник, които да бъдат дадени на семейства в нужда.

Младите социалисти изразиха задоволството си от успеха на кампанията и обещаха традицията да продължава още дълги години. Те подчертаха изрично, че инициативата няма търговска цел и е единствено със социална насоченост.

Родителите също приканиха младежите да запазят традицията, тъй като ограничения бюджет, с който разполагат, често не позволява да бъдат отделени средства за покупка на нови дрехи за децата, които растат много бързо.