Михаил Миков в Перник: Повече спортни съоръжения и извън столицата трябва да се реновират

Развитието на спорта трябва да е осъзната политика, която да върне спортната слава на България

Председателят на НС на БСП Михаил Миков посети демонстративния футболен мач между отборите на ветераните на "Миньор" – Перник и "Марек" – Дупница. Футболната среща се проведе на реновирания със средства от Публично-инвестиционната програма на правителството на Пламен Орешарски стадион „Звезда“ в квартал Димова махала в Перник. 500 хил. лева, нужни за ремонта на стадиона, бяха отпуснати със съдействието на народния представител в 42-то НС Станислав Владимиров.

„Хубаво е, че все повече такива игрища се реновират и откриват и извън столицата, защото футболът и спортът, като цяло, са емблемата на една нация“, заяви лидерът на левицата пред събралите се спортисти и граждани. Той пожела на перничани в града им да се откриват все повече спортни съоръжения и пернишкият спорт да достигне отново висотите от преди години.

„Без детските и юношески школи и без широката селекция, от която да тръгват те, българският спорт е невъзможен. Вместо да внасяме чужди спортисти, нека да създаваме свои“, призова Михаил Миков. Той бе категоричен, че развитието на спорта трябва да е осъзната политика, която да върне спортната слава на България.

„Спортът ме е научил, че трябва да имаш характер, за да постигнеш своите цели и мечти. Най-голямата заслуга за това съоръжение е на феновете на Миньор – Перник“, каза организационният секретар на БСП Станислав Владимиров. Той добави, че любимият на перничани клуб е в незавидно състояние, но добави, че се надява това скоро да се промени.

„Тези хора, с техния ентусиазъм и любов към клуба, направиха така, че да ми е лесно да отворя вратите на министерствата и да намерим средства за детско-юношеските ни школи. Благодаря и на г-н Миков, който също съдейства тази мечта да стане реалност“, завърши Владимиров.