Граждански инициативен комитет от над 150 изявени личности подкрепя кандидата на БСП за кмет на Перник  Ерик Рангелов

 Имам визия за Перник, ще използвам всички плюсове на града, селата няма да бъдат забравени

Граждански инициативен комитет в подкрепа на кандидата за кмет на община Перник, издигнат от БСП, Ерик Рангелов бе учреден в Двореца на културата в града. До кандидата-финансист на социалистите, застават над 150 изявени личности в областта на науката, изкуството, спорта, политиката и бизнеса, допринесли за развитието на града и страната. Сред тях са учени, управленци, юристи, лекари, писатели, учители, спортисти, журналисти, творци като: народните представители от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова и Валери Жаблянов, ген. Бриго Аспарухов, скулпторът Богомил Живков, издателят на вестник „Земя” Светлана Шаренкова, журналистът Александър Симов, проф. д-р Спаска Зафирова, която е и председател на комитета, проф. Станиш Бонев,  спортистките Албена Хубенова, Даниела Кирилова, художниците Сашо и Даря Евтимови, лекарите д-р Анна Милошева, д-р Иван Евлогиев, д-р Асен Асенов и много други достойни българи.

„Подкрепяме Ерик Рангелов с дълбоката убеденост, че на града и общината е нужен стабилен кмет, мъж с опит, авторитет и способности”. Това  каза пред събралите се в Двореца на културата проф. д-р Спаска Зафирова, която оглави гражданската инициатива. Тя добави, че вярва в неговия професионализъм, компетентност, в неговите морални и човечни качества. По думите й той трябва да е изборът на перничани, защото бъдещият кмет трябва да бъде широко скроен човек и в сърцето му да има място за всички хора и проблеми в този изстрадал град.

„Като истински перничанин имам собствена визия за това как да се развива Перник", каза пред поддръжниците си Ерик Рангелов и подчерта, че ако бъде избран за кмет е амбициран да обедини усилията на всички, които искат Перник да върви напред. Той говори за ползите от интегрирания план за градско възстановяване и развитие и наблегна на полезността от планирането като възможност един град да се развива комплексно. „Интегрираният план дава ясна перспектива как да се разгръща Перник в близко бъдеще”, посочи още Рангелов. Кандидатът на БСП бе категоричен, че трябва да се използват всички плюсове на Перник, които биха привлекли инвестиции – наши и чужди, защото по думите му, това е начинът да бъде решен проблемът със заетостта. "Ще работя целенасочено за и в помощ на местния бизнес”, заяви още Ерик Рангелов и обяви, че селата няма да бъдат забравени. Кандидат-кметът постави акцент върху водоснабдяването и амортизираната водопроводна мрежа. „Можем да пием качествена вода, която не трябва да минава през етернитови тръби и огромна част от нея да се губи незнайно къде”, посочи още той. Желанието му е да започне процесът по решаването на този проблем.

„Това, че хората в инициативния комитет, които са знакови за Перник, виждат в Ерик бъдещето на Перник, поставя на раменете му огромна отговорност”, заяви лидерът на БСП Ненко Темелков и допълни, че най-трудната задача на кандидат-кмета ще бъде да извади общината от огромната финансова задлъжнялост. "С такъв кандидат имате голям късмет, защото той има огромен опит. Всеки, който иска да разбере какво може да направи Ерик Рангелов, да отиде и да види болница „Токуда”, каза издателят на вестник „Земя” Светлана Шаренкова. Шаренкова добави, че на много места в страната има проблеми с издигането на кандидати заради натиска, който оказва ГЕРБ и заради корпоративни интереси.