Социалисти дариха телевизор на пенсионерския клуб в Тева, възрастните ги посрещнаха гостоприемно

Окт 07, 2015 ПЕРНИК Новини Избори 0 1838

Ерик Рангелов се ангажира да съдейства за аптека в квартала

С топла гостоприемност възрастните хора от клуба на пенсионерите в кв. Тева посрещнаха кандидата за кмет на община Перник от БСП Ерик Рангелов и кандидати за общински съветници. В отговор на жеста социалистите им поднесоха в дар телевизор и поеха ангажимент да работят с приоритет за Тева.

Провокиран от новината, че сред възрастните в квартала има хора, които са без ток и отопление в домовете си, Ерик Рангелов говори за подкрепата, от която се нуждаят пенсионерските клубове и за необходимостта от създаване на дневни центрове за пенсионерите. „Така най-нуждаещите се хора от третата възраст ще могат да прекарват по няколко часа на топло и няма да губят и социалните си контакти”, каза той.

Възрастните споделиха проблеми, които ги тревожат отдавна. Те поискаха да бъде открита аптека в квартала и помолиха за съдействие лекарствата да се доставят на производствени цени, за да им бъдат по-евтини. Пенсионерите настояха в Тева да има и банкомат.

Ерик Рангелов се ангажира да съдейства за аптека в квартала и подчерта, че ако бъде избран за кмет, всичките му действия ще бъдат подчинени на закона.

Възрастните хора са недоволни от факта, че на главния път, преди завоя, е оформено голямо нерегламентирано сметище, което не спира да расте. Цяло лято дишаме мръсотията, а когато завали дъжд, всичко се затлачва, оплакаха се те.

„В Тева няма и един пътен знак, няма пешеходни пътеки, шофира се безцеремонно по тротоари и зелени площи”, казаха хората от третата възраст. Местните искат и изграждането на параклис.

Кандидатът за общински съветник и лидер на БСП в Перник Ненко Темелков маркира четири неща, с които БСП категорично не е съгласна с водената политика на управляващите. „Промени ли се с нещо живота ви след като правителството взе дълг от 16 милиарда лева, разкриха ли се нови работни места”, попита той. Темелков обяви несъгласието на социалистите с финансирането на частните училища, в които учат децата на богатите. „Разделят и здравеопазването за бедни и богати”, посочи Темелков. Накрая той недвусмислено попита колко време ще получават пенсии хората, които се пенсионират на 65 и 67 г.

С пенсионерите от Тева разговаряха кандидатите за общински съветници д-р Анна Милошева, Валентин Петков и Евелина Венкова. Тук бяха и председателите на Съюза на пенсионерите-2004 Катя Христова и Йордан Дичев.