Млади социалисти от Перник: За пръстови отпечатъци ли трябва да се харчат парите за здравеопазване?

Окт 14, 2015 ПЕРНИК Новини Избори 0 1574

Младите социалисти от Перник раздаваха флаери пред МБАЛ “Рахила Ангелова” в знак на протест

Младите социалисти от Перник раздаваха флаери пред МБАЛ “Рахила Ангелова” в знак на протест срещу намерението на министъра на здравеопазването д–р Петър Москов в болници, в аптеки и при личен лекар да се влиза с пръстов отпечатък. Това е поредната гражданска инициатива на МО в БСП.  „Не това е кардиналният проблем на здравната система в България, още повече, че в болниците всеки предоставя личната си карта – система, за която вече са похарчени 24 млн. лв.”, твърдят младежите.
“Общинските болници са на ръба, не могат да платят основните си разходи, но вместо да помогне на тях, министерството ще дава средства за поредното недоразумение в здравеопазването”, казаха младите социалисти.
В продължение на темата, кандидатите за общински съветници подчертаха, че в управленската програма на БСП Перник е заложено стабилизиране на общинската болница (Профилакториум), осигуряване на достъпно аптечно обслужване на хората и увеличаване на средствата от общинския бюджет за подпомагане на граждани, които се нуждаят от скъпоструващо лечение.