Ерик Рангелов: Общината трябва да бъде много повече ангажирана с възрастните хора

Окт 16, 2015 ПЕРНИК Новини Избори 0 1580

„Възрастните хора се нуждаят от изключително внимание

„Възрастните хора се нуждаят от изключително внимание“, каза Ерик Рангелов пред хора от третата възраст в клуб „Надежда” в кв. „Клепало”. Според него общината трябва да бъде много повече ангажирана за това те да се чувстват по-комфортно и по-спокойно, с възможно най-добър достъп до здравеопазването. „Местната управа трябва много активно да си сътрудничи с клубовете на пенсионерите и да се стреми да ги умножава“, каза той.

Възрастните настояват, ако бъде избран за кмет, Рангелов да започне ревизия на ВиК-системата. При всеки дъжд от ул. „Брезник” надолу тече вода като река, оплакаха се местните, които са уплашени да не бъдат наводнени домовете им.

„Водоснабдяването и канализация ще бъде наша стратегическа задача за решаване“, отговори Ерик Рангелов и подчерта, че почистването на дъждовната канализация, заради която стават наводнения в Перник при по-обилен дъжд, не  струва толкова скъпо, колкото е въпрос на организация и отговорност. „В управленската програма на БСП е заложено решаването на още много проблеми на Перник като транспорт, чистота, спорт, инфраструктура, образование, култура“, обясни той.

„От 15 години пенсионерският клуб „Здравец” в кв. Мошино има една болка – ново помещение, в което да се нанесе. Мястото, в което се помещава в момента, е малко, тясно и изключително неудобно за старите хора, които са принудени да изкачват близо 30 стълби. От 2 години засипваме Общината с молби, водили сме много разговори, но резултат няма“, разказа председателят на клуба Стаменка Велинова. Възрастните поискаха да се уточни собствеността на пустееща къща, която биха могли да превърнат в свой клуб, в който да има библиотека с читалня.

За още проблеми и неволи пенсионерите разказаха пред кандидата за кмет на община Перник Ерик Рангелов и пред кандидата за кмет на кметство Изток инж. Михаил Михайлов. Те споделиха притесненията си за това, че през Мошино ще минават за новото депо камионите, натоварени с боклук. Настояват в квартала да се постави табела с надпис „Мошино” и искат да се поправят счупените и разбити пейки.

„Можем да обещаваме много и вероятно точно това ще чуете от всички“, каза Ерик Рангелов пред възрастните от клуб „Струма”. „Трябва обаче да знаете, че Общината е длъжна да изпълнява елементарните си ежедневни задължения – да поддържа отлична хигиена, да подрежда градинките, да се грижи за добрия вид на тротоарите и улиците, за осветлението“, посочи той.

„Четири години е кратък период и едва ли за това време Перник може да бъде променен изцяло. Но е крайно време да започнем да решаваме кардиналните въпроси, категоричен бе кандидатът за кмет на общината. Той получи поръчение от пенсионерите да въведе ред в транспорта и да ако стане кмет да отговори може ли в Перник възрастните след 68 години да пътуват безплатно в градския транспорт. В силите на Общината е да направи субсидиран транспорт“, отговори Ерик Рангелов.

„Много от нещата в Перник са в ръцете на Общинския съвет и ако няма мнозинства на левицата кметът много трудно ще прокарва политиката си“, обясни на възрастните Кирил Леонов и ги призова да гласуват с бюлетина №5.

При хората от третата възраст бяха още кандидатът за кмет на Дивотино Христина Евгениева и кандидатите за общински съветници Валентин Петков, Кирил Леонов, Милена Милошева, Евелина Венкова, Борис Костадинов и Йордан Дичев.