Ерик Рангелов получи подкрепа от Тракийското дружество в Перник

Окт 17, 2015 ПЕРНИК Новини Избори 0 1558

Заръчаха на кандидата на БСП да работи за създаване на база за производство

Кандидатът за кмет на БСП за община Перник Ерик Рангелов се срещна и разговаря с представители на Тракийското дружество в Перник. Освен подкрепата, която получи от тях, те му заръчаха, ако стане кмет, да работи за създаване на база за производство в Перник, за да не бягат перничани от града. И още: да бъде изградена велоалея в парка, където има много колоездачи. „Време е леките автомобили да слязат от тротоарите – на ул. „Струма” майките с колички вървят по пътното платно, а има тревни площи, които могат да се преустроят на паркоместа”, казаха присъстващи.

На въпрос за градския транспорт, Ерик Рангелов отговори, че транспортът трябва да бъде удобен и навременен, че трябва да има нова и ефективна общинска транспортна схема, но и че превозвачите трябва да се съобразяват с природния закон на конкуренцията. „Екологичният тролейбусен транспорт трябва да бъде възстановен, като се търси публично-частно партньорство”, категоричен бе Рангелов.

Въпреки че предишните кметове са работили за Перник, няма област от обществения и икономически живот, която да е без проблеми. Отговорът е, че сривът след 90-те години е бил толкова силен и зашеметяващ, че кметовете само са запушвали „дупки” и са решавали най-тежките и неотложни проблеми. Градът трябва да бъде възстановен, категоричен е Ерик Рангелов и наблегна на комплексния интегриран план за възстановяване и развитие на Перник, в който са включени основни проблеми за решаване.

Сред генералните проблеми, чието решаване трябва да започне е остарялата ВиК-система, която обаче не можем да подменим като с магическа пръчка, каза кандидатът за кмет. Важно е да започне целенасочена и планова работа в тази посока, защото не можем да си позволим 75% от водата, която идва от язовир „Студена”, да потъва незнайно къде, подчерта той.

БСП има ясна и конкретна управленска програма, която подкрепя интегрирания план. Тя е основата, върху която ще стъпим, ако бъдем избрани, каза Ерик Рангелов.
С листата за общински съветници, в която са включени професионалисти и експерти, и кандидатите за кметове по места гледаме с умерен оптимизъм на сивата картина в община Перник, защото вярваме в силите си, подчерта той.
Кандидатът за общински съветник Петър Янков, който е и член на Тракийското дружество, апелира на 25 октомври всички да излязат единни с бюлетина №5, за да подкрепят достойната кандидатура на Ерик Рангелов и кандидатите за общински съветници.
Тракийското дружество в Перник е учредено през 2003 г. и неговият патрон е капитан Петко войвода.
На срещата бяха и кандидатите за общински съветници Петър Янков, Милена Милошева, Евелина Венкова и Борис Костадинов.