Ерик Рангелов: Ако дадем глътка въздух на Общината и намерим свежи пари, Перник може да тръгне напред

Окт 18, 2015 ПЕРНИК Новини Избори 0 1696

Кандидатът за кмет от БСП на Витановци Йордан Крумов: Ще работя единствено и само в интерес на хората

„Ще работя единствено и само в интерес на хората“, обяви кандидатът за кмет на село Витановци от БСП Йордан Крумов на среща с местни жители. Ако бъде избран за управник той ще прави регулярни срещи с жителите, които най-добре ще му посочат къде куцат нещата.

„Във Витановци няма канализация и това е голямата болка на жителите. Въпросът с чистотата също тревожи хората – място при гарата е обърнато на сметище. Боклуците поне веднъж седмично трябва да се извозват от фирмата по чистотата, но са оставени да се трупат. Млад съм и съм амбициозен, но ще разчитам на вашата помощ, подкрепа и идеи, за да бъде Витановци красиво и съвременно село“, обяви 28-годишният кандидат за кмет.

„Проблемът с канализацията съществува в целия град и в много села“, каза кандидатът за кмет на община Перник от БСП Ерик Рангелов. Той е категоричен, че решаването на този проблем трябва да започне, при това активно и подчерта, че за това и Общината, и кметствата трябва максимално дейно да търсят средства от оперативните програми. „Пропаднал е голям воден проект в община Перник и този въпрос трябва да изведем на челно място“, категоричен е кандидатът за кмет.

Предизборната среща във Витановци мина емоционално и с много въпроси. Хората, на които вече им е писнало да бъдат лъгани с мили обещания, се изказваха и задаваха въпроси.

„Проблемите си стоят и си ги повтаряме на всеки 4 години“, гневят се местните, според които досегашният кмет 20 години нищо не е направил. „Ако един кмет е кадърен, работлив и упорит, и ако влиза през прозореца, когато го изгонят през вратата, няма как да не успее“, отговори им Ерик Рангелов. „Тук не става дума за партийни страсти, въпросът е кой ще изпълни програмата си, как и кога“, посочи той.

Хората се вълнуваха от въпроса ще се чува ли техният глас и ще могат ли свободно да разговарят с кмета. Те питаха младия Йордан Крумов дали ще бъде безпристрастен партийно и той отново обяви, че ще работи единствено за хората.

Витановчани се вълнуват от това кога ще спрат кражбите на всички нива и държат кандидатите за кметове стриктно да спазват закона. „Когато държавата реши генерално въпроса с кражбите и корупцията, и политиците спрат да въздействат на правораздавателните органи, нещата ще започнат да се случват и в общините“, каза Ерик Рангелов. Той обясни, че за да започнат да се решават постепенно проблемите в сферата на чистотата, инфраструктурата, транспорта, спорта, трябва да се сложи в ред финансите на Общината и да започнат да се разплащаме задълженията, натрупани през годините, които надхвърлят 20 млн. лв. „Имаме решения за финансовото стабилизиране на Общината, за това как да връщаме дългове и да намерим финансиране, за да можем тя да се развива. Ако дадем глътка въздух на Общината и намерим свежи пари, Перник може да тръгне напред“, твърди кандидатът за кмет и подчерта, че е много важно да пернишка територия да има наши и чужди инвеститори. Тук трябва да има производство, но от нов тип и като пример бяха дадени високите технологии.

На срещата във Витановци бяха и кандидатите за общински съветници Даниела Генадиева, Валентин Петков, Кирил Леонов, Петър Янков, Валентин Варадинов, Милена Милошева и Евелина Венкова.