Колективът на сладкарски цех поръча на Ерик Рангелов в община Перник да има добра и вежлива администрация

Окт 21, 2015 ПЕРНИК Новини Избори 0 1055

Ако бъда избран за кмет, ще стъпя на управленската платформа на БСП, в която са разписани добри неща за града и ако те се случат, градът ни ще изглежда по друг начин

Кандидатите за кметове на община Перник Ерик Рангелов и на кметство Изток и  инж. Михаил Михайлов се срещнаха и разговаряха с колектива на сладкарския цех „Романтика”. Със служителите двамата обсъдиха проблемите със запрашаването на въздуха, чистотата, изровените тротоари, осветлението, благоустрояването на местата за отдих, говориха за отговорностите, които трябва да имат гражданите. Служителите искат да има повече и съвременни детски площадки и приятни места за отдих. Интересуват се как кандидатът за кмет на община Перник Ерик Рангелов ще се справи с бездомните кучета. „Искаме да ни управляват добри и съвестни хора, които се грижат за общината и града“, заявиха те и поръчаха на Рангелов, ако бъде избран за кмет, да се погрижи за това администрацията да има добро и вежливо отношение към гражданите. „Искаме си града, ние живеем тук и искаме Перник да бъде подреден и удобен“, посочиха те.

Ерик Рангелов говори за трудната ситуация, в която се намира Общината и която на практика е във фалит. Той подчерта, че местната власт не е плащала на фирми и им дължи 12 милиона лева, а от друга страна не се знае колко средства още не са фактурирани, така че задълженията може да излязат много повече. „Шансовете са да се опитаме да преструктурираме този дълг, с което мисля да се захвана, ако бъда избран за кмет“, каза той. Според него е задължително Общината да участва с проекти по всички оперативни програми, защото от тях могат да вземат повече средства за 4 години, отколкото е размерът на общинския бюджет. „Ролята на общината е да създава условия за бизнеса, да има правилни данъци, за да може предприемачите да разгръщат работата си и да създават нови работни места. Ако бъда избран за кмет, ще стъпя на управленската платформа на БСП, в която са разписани добри неща за града и ако те се случат, градът ни ще изглежда по друг начин“, заяви Ерик Рангелов.

„Работил съм дълги години в кметство Изток, грижил съм се за уюта и благоустрояването на двата квартала, а после и в община Перник“, каза инж. Михаил Михайлов. Той подчерта, че е наясно с проблемите и има сили и компетенции да работи за решаването им. „А летвата съм вдигнал много високо“, каза още той и апелира работниците да гласуват с бюлетина №5 на 25 октомври.