Кандидатът за кмет на Дивотино от БСП Христина Евгениева: Ще работя открито, с ум и сърце за напредъка на селото

Окт 21, 2015 ПЕРНИК Новини Избори 0 1064

Eрик Рангелов: Христина е млад човек, амбициран да работи за напредъка на Дивотино и аз ще я подкрепям

„Проблемите в Дивотино са много и решението е да се работи честно, упорито и с ум. Ако бъда избрана за кмет, ще работя открито, като давам отчет и свиквам събрания, ще търся и използвам всички възможности за развитие на селото“, обяви на среща с жителите кандидатът за кмет на селото от БСП Христина Евгениева. Неин приоритет ще бъде водата, която липсва в много домове. „Ще работя за това барата да бъде почистена и затворена с тръби, за изграждане на тротоари и видеонаблюдение в селото“, категорична е тя. Христина Евгениева, която е бивша спортистка се ангажира и за здравословния живот в Дивотино чрез изграждане на велоалея до Перник. „Имам идея и за стадиона, който има потенциал да се превърне в спортен комплекс с тенис корт и зала за скуош, каквато няма в Перник“, каза още тя. Евгениева подчерта, че ще разчита на сигналите на хората, ще приема съвети и креативни идеи. „Защото вярвам, че когато сме единни, сме силни и успешни, заяви Христина Евгениева.

„Залата е пълна и това означава, че сте заинтересовани селото ви да се развива“, обърна се кандидатът за кмет на община Перник Ерик Рангелов към жителите. Местната общност трябва да е задружна и да се интересува от болките на селото“, каза още той. Според него Христина е млад човек, амбициран да работи за напредъка на Дивотино и той ще я подкрепя по всякакъв начин.

Хората бяха много активни и се вълнуваха от факта, че в Дивотино има големи проблеми с водоснабдяването. Къщите по-високите части на селото стоят без вода. Други пък, под парка, плуват във вода, но в чешмите им има въздух. „Ако бъда избран за кмет, не искам хората да страдат без вода, няма да допусна повече това“, заяви Ерик Рангелов. В Дивотино бе и дългогодишният, вече бивш директор на ВиК инж. Камен Каменов, който обясни защо се получават сривове във водоснабдяването. Според него има временно решение на проблема чрез зониране и изграждане на 50-кубиков резервоар. „Въпросът обаче трябва да получи и дългосрочното си решение“, подчерта Каменов. По повод канализацията на Дивотино, той посочи, че в общината има идеен проект, но трябва да има и същинска техническа разработка, чрез която да се кандидатства за финансиране. Местните питаха за финансовото състояние на община Перник и как може да се излезе от кризата. „Трябва да има производство, работни места и да се плащат данъци“, отговори им Ерик Рангелов.

На срещата в Дивотино участваха и кандидатите за общински съветници Кирил Леонов, Петър Янков, Камен Каменов, Борис Костадинов и Милена Милошева.