Кандидатът за втори кметски мандат на Драгичево от БСП Тодор Тодоров апелира за обединение на селото

Окт 22, 2015 ПЕРНИК Новини Избори 0 1782

Eрик Рангелов: Ако бъда кмет, ще концентрираме усилията си, за да решим пропуснатия шанс с водния  проблем

Кандидатът за кмет на Драгичево от БСП за втори мандат Тодор Тодоров закри кампанията си в препълнена зала с местни жители. Той направи отчет за направеното през мандата и не скри огорчението си от факта, че много от жителите рушат и крадат направеното за обща полза. Той апелира за съзидание в Драгичево и обединение на местните хора. „Много е важно да гласувате с бюлетина №5“, каза Тодоров и се мотивира с факта, че за последните 6 месеца за Драгичево не са отпускани средства.

„Приоритет номер едно тук е водопроводът. Старият е строен 1965 г., експлоатира се 50 години и над 80% от него са в кръпки. През 2012 г. е разработен проект за ВиК-система на селото, но смяната на правителството го праща в папките. От 30 улици само 2-3 са в нормално състояние. Няма как да полагаме асфалт без да сме сменили водопровода“, категоричен е кандидатът за кмет.

Според Тодоров намалението на бюджета не позволява на кмета да върши работата си добре, а и средствата не се превеждат в пълния им размер. Той призова драгичевци да бъдат будни граждани и да реагират при нередности. „Няма как да стане без вашата помощ“, каза той и допълни, че са направени огради, ремонт на магерницата, сменен бе покривът. „Месец февруари обаче някой открадна 1 кубик нарязани дърва. Вадят се цветя от гробовете. Не може да си затваряме очите, затова че са счупени девет пейки, че са счупени комарниците на всички прозорци в училището, а после изгорени в пясъчника. Не може да не пазим общото, но не мога без вас да се боря срещу вандалщината“, заяви Тодор Тодоров.

Той припомни, че спряно финансиране от Общината е попречила да продължи чистенето на трите реки до селото. „Възстановено е игрището, започнахме да правим съблекалните, но през нощта стените бяха събаряни“, припомни Тодоров. 

„Ако съм кмет и на кръстовището на магистралата не се направи кръгово движение, документи няма да подпиша“, категоричен е кандидатът за втори мандат. Той подчерта, че 30 деца от Рударската махала по два пъти ежедневно пресичат натоварения аутобан, но за 11 секунди те не успяват да стигнат до отсрещната страна и стоят на средата на пътя. „Направихме детска градина и тя е една от гордостите ми. Децата остават да учат в местното училище“, каза още той.

„Тони Тодоров е доказателство за кмет, проявил смелост и упоритост, положил много усилия и променил Драгичево към по-добро“, заяви кандидатът за кмет на община Перник Ерик Рангелов. Той е категоричен, че платформата на БСП за 4-годишния мандат е от полза на жителите, младите и децата – с дълбоко социален характер и предполага много работа. „Следващите 4 г., ако бъда кмет, ще концентрираме усилията си, за да решим пропуснатия шанс с водния  проблем, ще искаме и съдействието на народните представители“, ангажира се той. Ерик Рангелов говори за сериозните финансови затруднения на Община Перник, която не е успяла да се разплати с фирми и доставчици. „Общият дълг върви към 25 млн., което е съпоставимо с 16-те млрд. лв. дълг, който взе правителството“, каза той.

„Общината трябва да бъде стабилизирана в кратки срокове и да започне да изпълнява основните си задължения, въпреки че във всички области на обществения и икономическия живот има проблеми. Имаме екип от професионалисти и експерти, който е амбициран да се справи с тази задача“, заяви Ерик Рангелов.

Успех на Тодор Тодоров в името на Драгичево пожела депутатът от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ  Валери Жаблянов. 

На срещата с жителите на селото бяха председателят на БСП-Перник и кандидат за съветник Ненко Темелков, заместник-председателят Иван Димитров екскметът от СДС Димитър Бояджиев и кандидатите за общински съветници арх. Михаил Михайлов, Петър Янков, Даниела Генадиева, Аделина Викторова, Милена Милошева, Евелина Венкова, Радослав Райчев, Борислав Костадинов, както и кандидатът за кмет Григор Христов.