Жените социалистки се обявиха срещу високата такса смет в Перник

С пълно мнозинство те преизбраха Таня Вангелова за председател на Общинския съвет на Обединението на жените-социалистки в БСП-Перник, а Катя Николова бе номинацията на перничанки за председател на Националния съвет на ОЖС.

Жените социалистки се обявиха срещу високата такса смет в Перник, стана ясно на отчетно-изборното събрание на Обединението на жените-социалистки в БСП-Перник на 14 март. Това бе една от най-дискутираните теми на събранието, случваща се на фона на бедността и безработицата в общината. Социалистките адвокат Даниела Генадиева и адвокат Анжела Асенова са завели дело в пернишкия районен съд срещу скока на таксата и вече е насрочена дата за гледането му. Всеки гражданин на общината, който желае, може да се присъедини към него.

Задлъжнялостта на община Перник с близо 15 млн. лв. само за една година. Проблемите на майките на деца с увреждания, замразените социални плащания и липсата на осъвременяването на пенсиите, бяха други важни и наболели теми, които дискутираха пернишките социалистки.

С пълно мнозинство те преизбраха Таня Вангелова за председател на Общинския съвет на Обединението на жените-социалистки в БСП-Перник, а Катя Николова бе номинацията на перничанки за председател на Националния съвет на ОЖС.

След гласуването Вангелова благодари за доверието и подкрепата, както и за работата на жените-социалистки през изминалите четири години. Тя представи отчета за дейността на Обединението за периода 2012-2016 г. и изтъкна поредицата от инициативи в подкрепа на майките с деца, на младите семейства и на жените в неравностойно положение. Обединението работи активно в помощ на домовете за деца и за стимулиране на отговорното родителство, както и по антидискриминационна политика.

Катя Николова благодари на перничанки за единодушната им подкрепа за номинацията й за председател на НС на ОЖС и  увери, че ще продължи работата за издигане авторитета на Обединението. „Ще допринасяме за единството и консолидацията на БСП“, каза още настоящият председател на жените-социалистки.

Тя заяви амбицията на жените-социалистки да работят активно, за да бъде утвърждавана БСП като можещата и грижещата се за хората партия. Николова отбеляза възходящото развитие на БСП и необходимостта да открои своите алтернативни политики. Една от целите на Обединението е да приобщи към идеите на БСП все повече жени. „Да работим така, че да дадем надежда и нова перспектива на хората“, добави Николова. Тя изрази тревогата си от отчаянието, което завладява все повече хора – на фона на арогантността на управляващите, и обобщи управлението на ГЕРБ с думите „пропуснати ползи и нанесени щети“.

Гости на форума на пернишките социалистки бяха още председателят на Общинския и Областен съвет на БСП - Перник Ненко Темелков, областният председател на ОЖС Перник Ина Найденова, Елена Янкова и Силвия Иванова от Обенинението в Радомир.