Ген. Радев към перничани: Могат да отнемат индустрията, но не и гордия ви български дух

Сеп 11, 2016 Новини БСП 0 1799

Страната ни не води самостоятелна външна политика, а чака „началниците” да нареждат отвън

„Гледам вашия град  и знам, че могат да отнемат индустрията, могат да отнемат препитанието, но не могат да отнемат гордия български дух и достойнството. Защото всеки един перничанин е крепост на българщината дълбоко в себе си. Вашето топло посрещане тук за мен е много задължаващо. То означава огромна отговорност - да се боря за вас.” Това бяха първите думи на кандидатът за президент и върховен главнокомандващ, издигнат от БСП, ген. Румен Радев в препълнената зала на Двореца на културата в град Перник. Заедно с него в залата бяха и членовете на ИБ на левицата Бриго Аспарухов, Валери Жаблянов, Деница Златева, председателят на Общинския съвет на партията в града Кирил Леонов, областни и общински председатели, кметове, членове, симпатизанти и граждани на Перник.

Пред събралите се ген. Радев заяви, че сега времената са тежки, и той е в града, за да чуе гласа на перничани за настоящето и бъдещето на България. „Държавата ни е на кръстопът. Заплахите за родината ни са отвсякъде, както отвън, така и вътре в държавата ни. Свидетели сме на социално разслоение. Проблеми в образованието, в здравеопазването, младите хора напускат страната, защото е все по-трудно намират препитание. Бедността расте. Като добавим и мизерното съществуване заради ниските доходи, изводът за всички е ясен – има криза на управлението“, обясни състоянието на държавата ни ген. Радев.

Страната ни не води самостоятелна външна политика, а чака "началниците" да нареждат отвън

Пред събралите се той  акцентира и върху външната ни политика. „Страната ни не води самостоятелна външна политика, а чака "началниците" да нареждат отвън, без да се отчитат националните ни интереси. Последствията от това нямат само външнополитическо измерение. Те имат много сериозно измерение в нашия живот, вътре в страната ни”, подчерта той.

Радев бе категоричен, че президентските избори са огромен залог за това, дали България ще продължава по същия път. „Или всички ние, заедно, ще направим решителна крачка и ще издигнем президент, който ще може да бъде коректив, и ще може да казва – не, когато интересите на обикновените български граждани го налагат. Затова е нужна мобилизация на всички нас и на всички онези, които искат промяна. Разчитам на вас, както и вие можете да разчитате на мен”, завърши кандидатът за президент, издигнат от БСП.

По-рано през деня ген. Румен Радев бе в град Ковачевци и село Сирищник, където беше посрещнат от кметовете на населените места, членове и симпатизанти на левицата. В Ковачевци, кандидатът за президент, издигнат от БСП посети къщата на потомствените летци от семейство Стаменкови, превърната в музей на авиацията. След това  ген. Радев посети село Сирищник, където кметът на селото му подари кукерска маска. Пожеланията, които събралите се и в Ковачевци, и в Сирищник отправиха към ген. Радев бяха за победа в предстоящите президентски избори.