Областният съвет на БСП: Решението за издигането на Кристалина Георгиева е срамно и недостойно

Ние сме категорични в подкрепата си за Ирина Бокова

Решението за издигането на кандидатурата на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН е срамна и недостойна постъпка от страна на правителството на Бойко Борисов. Нещо повече, тази груба политическа грешка обрича външната политика на страната ни на провал и тотално срива имиджа на България пред света!

С тази втора българска кандидатура кабинетът "Борисов" срива шансовете на Ирина Бокова да оглави ООН почти до минимум. Премиерът показа за пореден път, че сляпо следва и изпълнява нарежданията на западните си приятели и българският интерес не значи нищо за него! Той прояви непоследователност и не застана категорично с цялата сила на държавата зад кампанията на Бокова, което неизбежно разколеба част от привържениците на една изключително силна кандидатура.

Ирина Бокова бе подкрепена от стотици от най-влиятелните световни политици, писатели, актьори, журналисти и много други. Преизбирането и за генерален секретар на ЮНЕСКО през 2013 е доказателство за нейния професионализъм. Затова, сега е моментът българското общество да покаже пълна си подкрепа за нея, независимо от оттеглената от едно правителство, което бавно, но сигурно си отива.

Ние сме категорични в подкрепата си за Ирина Бокова и се надяваме, че след окончателното гласуване тя ще бъде избрана за нов генерален секретар на ООН!