Млади социалисти от Перник, Кюстендил, Благоевград и София се обявиха за честни и прозрачни избори.

Тези избори са важни за БСП не само, защото партията трябва да покаже, че е силна и организирана, а и за България

Над 50 млади социалисти от областите Перник, Кюстендил, Благоевград и  София се събраха днес в Перник за дискусия на тема „Значението на президентските избори за фундаменталната промяна в България“.

Народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков подчерта, че тези избори са важни за БСП не само, защото партията трябва да покаже, че е силна и организирана, а и за България. По думите му „майката на нацията“, заедно с управляващата партия се опитват да манипулират вота по всякакъв начин, но този път няма да успеят. Ерменков добави, че президентът трябва е обединител на нацията и нейното лице пред света, което да защитава националния интерес на изток  и на запад. „Държавният глава има и социални функции, каквито не виждаме нито в настоящия президент, нито в кандидата на ГЕРБ“, категоричен бе народният представител. Той добави, че генерал Радев е успял да консолидира БСП и левицата. "Очакванията ни за разликата между водещите кандидати на първи тур да бъде малка са основателни, точно заради това“, каза още Ерменков.

Позицията на народния представител по повод предложението  в парламента за стипендии за ромските деца е, че тези стимули не трябва да бъдат раздавани по етнически принцип, а на всички деца, които нямат възможност да стигнат до училище или работа на родителите, за да имат възможност да им осигурят транспорт до учебните заведения. „Ние сме не само обект на емиграция, но и излъчваме такава към Европа, защото имаме много образовани хора, които нямат работа“, каза още социалистът .

Областният координатор на МО в БСП – Перник Милена Милошева представи проекта „Приятели на българските съкровища 2016 – 2020 г.“ на ЮНЕСКО – България под патронажа на евродепутата Момчил Неков, който ангажира млади хора да се включат като доброволци в него. Всички участници ще получат Сертификат, който в контекста на признаването на неформалното образование ще се зачита за стаж. Членовете на МО Перник Сабина Кирилова и Даниел Евлогиев представиха законови инструменти за работа в изборния ден.

Гости на дискусията бяха членовете на ИБ на БСП Бриго Аспарухов и Вероника Делибалтова, общинският и областният председател на БСП – Перник  Кирил Леонов и Станислав Владимиров, БСП- Кюстендил Иван Каракашки, Катерина Янчева – член на НС на БСП. Модератор на дискусията бе Евелина Венкова – член на НС на МО.