Станислав Владимиров: България има сериозен демогрaфски проблем. Ще се борим за решаването му

Мар 18, 2017 ПЕРНИК Новини БСП 0 1654

Трябва повече държава в икономиката

„Най-голямата тема за България е демографията. Миналата година раждаемостта е рекордно ниска, най-ниската откакто въобще се води статистика в страната ни. Не искам да чувам млади хора около мен, че искат второ или трето дете, но нямат възможност да го отглеждат“. Това каза водачът на листата на „БСП за БЪЛГАРИЯ“ в Перник Станислав Владимиров пред Дарик радио.  Той добави, че демографската криза може да бъде преборена чрез семейно подоходно облагане, намаления на данъците на хората с малки деца, ако държавата осигурява храната и учебниците, всичко свързано с образованието на едно дете. „Ние не искаме децата да бъдат делени на богати и бедни от образователната система, защото всички трябва да имат равен старт“, каза още Владимиров. Той бе категоричен, че  държавата трябва да се грижи за своите деца, за да преодолеем катастрофата.

„Всички ние се чувстваме като банкомати, когато отидем в болницата, защото българското здравеопазване ни разглежда не като пациенти, а като стока. Философията на разходването на парите в здравеопазването трябва да бъде променена“, обясни Владимиров . Той добави, че в пернишко ежегодно изчезват болници и в част от общините вече няма дори спешен център. „Ние ще работим за създаване на такъв център във всяка община от област Перник“, зарече се той. 

 

ДДС на детските храни трябва да бъде намалено

 

Водачът на листата на левицата в Перник обясни, че левицата  прави първи стъпки към отмяната на плоския данък и въвеждането прогресивно подоходно облагане. „Това, че искаме хората които имат доходи над 10 000 лв. месечно да плащат по-високи данъци, е стъпка към това“, каза още той. Владимиров обясни, че  промените в ДДС също са част от приоритетите на БСП, защото има специфични продукти и сфери като детските храни, където ДДС трябва да бъде намалено. „Трябва да вървим и към по-справедливи пенсии на всички възрастни хора, защото този въпрос се поставя навсякъде. 

Трябва повече държава в икономиката

„Виждам, че вече и  нашите опоненти водят дебат за доходите на българските граждани. Лошото обаче е, че в последните години доходите на хората бяха замразени и сега трябва да започнем да ги увеличаваме от по-ниски ставки“, каза Станислав Владимиров.  Той добави, че това, което БСП  иска в края на един дълъг мандат е минимална пенсия от 350 лв. „Не съм съгласен с твърденията на опонентите ни , че минималната работна заплата от 460 лв. не трябва да бъде повишавана. В края на един стабилен мандат- можем да говорим за над 600 лв минимална заплата“, заяви той.  Водачът на пернишката листа добави, че средната заплата в различните региони ще бъде различна, тъй като в София и Видин икономиката и доходите са съвсем различни. „Трябва повече държава в икономиката, защото няма смисъл да концесионираме работещи държавни предприятия, ако тя ги стопанисва добре“, категоричен бе той.

Във връзка с вътрешната сигурност Владимиров обясни, че всички българи искат справедливост и виждат, че държавите около нас вървят в добра посока. Той добави, че хората в малките населени места искат да няма маловажни престъпления и БСП  го е разписала ясно в програмата си. „Искаме МВР, в което полицаите не се молят да се намерят пари за униформи и обувки, а патрулните коли да са заредени с гориво, не искам МВР в което обикновеният служител да се чувства унизен и най-важното структурите на министерството да присъстват във всички населени места, за да бъдат спокойни хората за имуществото и сигурността си“,категоричен бе той.

Станислав Владимиров обясни, че има и конкретни ангажименти към жителите на област Перник за ремонт на пътя Перник – София през Владая. „В 42-то НС започна работа по ремонта на тази изключително натоварена отсечка, но когато кабинетът „Орешарски “ подаде оставка, проектът беше спрян. През този мандат отново ще работя, за да бъде осъществен той“,заяви водачът на листата на левицата в област Перник.