Корнелия Нинова: На 27 март трябва да решим 4 въпроса - не партийно, а държавнически

Мар 24, 2017 ПЕРНИК Новини БСП 0 2069

Левицата е готова да търси обединение на всички политици, за да запазим националния суверенитет, териториалната цялост и сигурността на България и всеки български гражданин

„На 27-ми март трябва да решим 4 държавнически въпроса. По тях се изисква не да мислиш партийно, а за България“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред граждани в центъра на Перник. Тя обясни, че левицата е готова да търси обединение на всички политици, за да запазим националния суверенитет, териториалната цялост и сигурността на България и всеки български гражданин.

На второ място тя посочи като тема за обединение- полагането на максимални усилия- България, като председател на ЕС, да бъде достоен председател, да наложи важните теми за обединена Европа, но и за България и националния ни интерес.

На трето място Нинова посочи демографската катастрофа и държавническото отношение към този въпрос. „Не е достатъчно мандатно мислене за 4 години, докато си на власт. Този въпрос изисква хоризонт от 20-30 години и обединени усилия, за да спасим народа си, който изчезва“, подчерта председателят на БСП.

Нинова заяви, че четвъртата тема е бедността и повишаването на доходите и жизнения стандарт. „Всички други политики- и икономика, и образование, и здравеопазване трябва да са подчинени на една мисъл – доходите и жизненият стандарт на народа ни да се повишат.   Нека направим това с енергията, която излъчвате, и силата, която ни давате“, обърна се Корнелия Нинова към събралите се.

Станислав Владимиров: Не искам да живея в България, която дели хората на бедни и богати

„България отново е на кръстопът. Ние ще трябва да определим нашата съдба. Ние ще спечелим и БСП ще бъде 1-ва политическа сила, защото България има нужда от промяна“, заяви пред събралите се водачът на листата на „БСП за България“ в Перник Станислав Владимиров. Той подчерта, че БСП е показала, че може да се променя и както  на президентските избори, със своята енергия, да промени и България. „Промяната е наложителна. Не искам да живея в България, която дели хората на богати и бедни. Държавата трябва да помага на малкия бизнес, да регулира и големите инвеститори. Не искам миньорите да са работещи бедни. Това е икономика, която произвежда бедни. Ние ще наложим нови политика. Ако не наложим нови стъпки още от понеделник, след 15 години няма да ни има“, категоричен бе той. Владимиров подчерта, че  разделението ще ни унищожи и трябва да се работи за премахването му. „Ние няма да се огънем и да се откажем от принципите си“, заключи социалистът.