Станислав Владимиров: Ще  критикуваме управляващите за  всичко, което правят в ущърб на страната ни и на българите

Няма да се откажем от приоритетите си

„Не приемам като шега нацистките поздрави, защото всеки от нас е отговорен човек и трябва да мисли какво прави.  Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова беше категорична от парламентарната трибуна, че такъв тип поведение от страна на политици и държавници е недопустимо“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Вадимиров в предаването „Офанзива“ по Канал 3.  Той добави, че през последните 25 години различни политици се опитват да омаловажават темата за нацизма и по думите му е неморално, когато вицепремиерът в лицето на Валери Симеонов се опитва да направи, така че този проблем да бъде отмит много бързо и леко. „Ако забравяме тези жестове и ги подминаваме това, което сега се посява ще даде плодове след години“, добави той. Социалистът бе категоричен, че няма как БСП да подмине такова поведение и левицата ще предприеме последващи действия, но какви ще са те ще бъде решено след дебат. „Аз, обаче съм категоричен, че в България фашизъм е имало, но не трябва еднозначно да заклеймяваме един или друг период от историята ни след освобождението, както колегите ни опитват да направят с времето от 1944 до 1989 г.“, каза още Владимиров

„Ние критикуваме управляващите и всичко, което правят в ущърб на страната ни и на българите. Не обвиняваме целенасочено патриотите за една или друга грешка, нашата критика е градивна“, заяви народният представител.  Той припомни, че Лиляна Павлова е обвинявала БСП, че критиките на левицата са насочени срещу нея заради пътищата, магистралите, санирането и всичко с което се гордее кабинета „Борисов“. „Ние показваме проблемите на тези построени по време на нейните мандати обекти, които постоянно се ремонтират, макар да са скоро построени, а не правим необосновани критики“, категоричен бе Станислав Владимиров.  Той обясни, че БСП има своите приоритети и левицата държи на преизчисляването на всички пенсии, а бюджета в приходната си част позволява това. „Няма да се откажем и от внесените промени за ролята на частните съдебни изпълнители и всички длъжници да имат право да се защитят. В предизборната кампания имаше сигнали по тези теми и от други политически сили, така че очакваме подкрепа и от тях“, добави той.

Във връзка с последното заседание на НС на Владимиров обясни, че БСП е сложна партия, винаги има различни мнения, но добави, че  не помни дебат от заседание не политически органи на друга политическа сила и няма представа как се взимат решенията там. „На заседанията на НС на БСП се допускат и журналисти, понякога има силни и дори остри изказвания, което отново показва, че сме партия в истинския смисъл на думата и нямаме какво да крием от хората. С това сме силни, това прави партията жива“, каза още Владимиров. Той добави, че нищо драматично не се е случило и на последното заседание на пленума, защото е имало нормални промени в Изпълнителното бюро на партията. „ИБ е оперативен орган и динамиката там е нормална“, каза още той. „Имаме структури, които са в много добра кондиция има и не чак толкова силни местни партийни организации, но хората които отговарят за организационната политика та БСП ще се справят с проблемите по места“, заяви народният представител.

„Инцидентът в „Стомана Индъстри“ бе тежък , има двама ранени металурзи и се надявам те да се оправят бързо. Искам да припомня, че преди две седмици с колегата ми Любомир Бонев получихме покана за среща с ръководството на завода. Представител на един от синдикатите  започна да ни убеждава, как ръководството управлява предприятието по един много добър начин, въпреки всички сигнали, които бяхме поучили от много металурзи“, обясни Владимиров във връзка с инцидента в пернишкото предприятие.  Той добави, че темата на тази среща е била безопасността на труда и заплащането на работещите в завода, което по думите му  не е адекватно. „Няма да оставя тази тема и този проблем без адекватно и справедливо решение“, категоричен бе Станислав Владимиров.