БСП дари книги на пет читалища в община Радомир

Читaлищата в селата винaги са имaли вaжнa poля зa хopaтa. Tе oбoгaтявaт кyлтypния живoт, paзвивaт oбpaзoвaтeлна и родолюбива дейност

Народните представители от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров и Любомир Бонев, председателят на ОблС на БСП – Перник Валентин Петков и председателят на ОбС на БСП – Радомир Георги Георгиев дариха книги на читалищните библиотеки в селата Прибой, Извор, Дебели лаг, Дрен  и Старо село.

„Читaлищата в селата винaги са имaли вaжнa poля зa хopaтa. Tе oбoгaтявaт кyлтypния живoт, paзвивaт oбpaзoвaтeлна и родолюбива дейност“, казаха народните представители. Те добавиха, че доскоро библиотеките в малките населени места сякаш са били забравени, хората не са се възползвали от богатството на литературата в тях. „Виждаме, че това вече се променя, младите хора отново започнаха да четат, учениците, прекарвайки летата си на село, също взимат книги от библиотеките и това е радващо“, казаха още те .

„Дарявайки тези книги на читалищните библиотеки, искаме да покажем, че те са ценни и нужни на обществото ни“, каза Валентин Петков и добави, че кампанията ще продължи и в другите общини от областта. „Развитието на културата в малките населени места в област Перник и поддържането на традициите е работа, изключително на читалищата. За да продължат тази дейност обаче, е нужно да бъдат подпомагани“, добави още той.