Станислав Владимиров: „Визия за България“ променя целия модел на управление

Авг 22, 2018 ПЕРНИК Новини Избори 0 1710

22.08.2018

Станислав Владимиров: „Визия за България“ променя целия модел на управление

БСП започна с представянето на „Визия за България“ в област Перник

Народните представители от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров и Любомир Бонев, председателят на ОблС на БСП – Перник Валентин Петков и председателят на ОбС на БСП – Перник Кирил Леонов представиха проекта на левицата „Визия за България“ пред жители на кв. Изток в Перник.

„Визия за България” е основа, по която тепърва предстои голям дебат. Ние сме отворени за визионерски разговор за България с всички български граждани, защото преходът у нас продължава прекалено дълго. Този период стопи нацията до 7 млн. души, направи ни най-бедните и болни в Европа“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Станислав Владимиров. Той добави,  че това е документ, върху който може да се стъпи за цялостна промяна на модела на управление на държавата. „Най-големият проблем в България в момента е демографията. Всъщност ние сме вече в демографска смърт. Затова БСП повдига темата не в предизборна кампания, а сега, когато можем да я обсъдим и да поискаме конкретни мерки”, категоричен бе народният представител. По думите му част от мерките за справяне с проблема минава през подпомагане на младите семейства с репродуктивни проблеми, през отглеждането и грижата на детето от детски ясли, детска градина и училище. „Доходите в България продължават да са изключително ниски. С това ниво на доходите и отворения трудов европейски пазар е много трудно да се задържат хората у нас“, каза още той. Владимиров обясни, че ние сме една от малкото страни с толкова високо ДДС върху детските храни, лекарствата и принадлежности, свързани с отглеждането на децата. „Има стоки от първа необходимост, на които ставката от ДДС може да бъде близо до нулата”, категоричен беше Станислав Владимиров. По думите му твърде дълго време е оставяна ролята на държавата встрани. „Държавата може да бъде не само регулатор, но и инвеститор в редица сектори”, добави народният представител.

Владимиров каза още, че правилната регионална политика не е просто да асфалтираме една пътна отсечка, а е добро планиране на развитието на регионите. „Не може икономиката ни да е развита само в три града. Това води до дебалансиране на държавата. Нужно е добро икономическо развитие на всички региони, добри услуги в образование и здравеопазване”, коментира народният представител. Той добави, че за първи път в този документ левицата бърка толкова дълбоко в раната на болното ни здравеопазване. „През 1999 г., когато стартира НЗОК, е с бюджет от 700 – 800 млн. лева. Сега този бюджет е над 4 милиарда лева, а сме намалели като нация с над милион и триста хиляди души. Колкото и пари да наливаме в тази система, тя води до по-лошо качество. Затова трябва да променим целия модел”, категоричен бе Станислав Владимиров

Валентин Петков: Нито една политическа сила нямаше смелостта да предложи подобен визионерски документ

„Нито една политическа сила до сега нямаше смелостта да предложи подобен визионерски документ. Ние трябва да впрегнем енергията на колкото се може повече българи, да го обсъдим с тях, за да доусъвършенстваме този работещ документ“. Това заяви председателят на ОблС на БСП – Перник Валентин Петков. Той добави, че „Визия за България“ предприема сериозни мерки за справяне с проблемите на страната. Петков каза още, че Визията показва как трябва да изглежда страната ни в дългосрочен план, за да я има България. „Хубаво е, че се акцентира върху няколко основни моменти като здравеопазване, образование, регионална политика, икономика, селско стопанство“, уточни той. „Основна задача, най-вече на нас левите, трябва да бъде поставянето на проблемите на хората на дневен ред и тяхното бързо решаване, защото ние поставяме в центъра на политиката си добруването на хората“, заяви Петков. Според него с представянето на Визията, левицата е започнала един сериозен и дългосрочен разговор с всички български граждани. „Вярвам, че ще успеем да предизвикаме интереса на хората и да променим управлението на страната, за да пребъде България“, завърши Валентин Петков.

Кирил Леонов: Трябва да сложим край на порочния модел на управление

 “Във „Визия за България“ се говори за преразглеждане на концесионерски договори, преизчисляване на пенсиите, спиране на приватизацията, обръщане на модела на управление към хората и всеки, който милее за България, трябва да го разбере“, каза председателят на ОбС на БСП – Перник Кирил Леонов. Той добави, че задачата, която си поставя левицата, е много смела, защото работи за  пресичането на порочния модел на управление. „Трябва да сложим край на това, ако искаме да я има България, децата ни да са образовани и здрави и да живеем спокойно и достойно“, каза още той.

В края на срещата бяха връчени благодарствени грамоти и плакети на дългогодишни председатели на ОПО в кв. Изток.