Елена Йончева: Ще спечелим тези избори заради България

Апр 30, 2019 ПЕРНИК Новини Избори 0 1550

Съживяването на страната зависи от всеки един от нас

„Ние, от „БСП за България”, ще се преборим  и ще спечелим тези избори заради България и заради всички български граждани.  Имаме уникален шанс да започнем да живеем достойно и да се възползваме истински от европейската помощ. Тя ще възроди българското селското стопанство, икономиката, здравеопазването и образованието”. Това заяви водачът на листата на „БСП за България” за изборите за ЕП Елена Йончева пред над 350 жители на гр. Перник. Тя добави, че това, което европейската левица ще направи, още с първите си стъпки в новия Европейски парламент, е да създаде общ стандарт за минимална европейска заплата и пенсия. „Това е изключително нужно за страната ни, защото всеки втори българин, между 20 и 39 години, напуска България. Заради неработещата държавна машина и корупцията във властта губим 22% от БВП. Това са средства, част от които могат да бъдат отделени за съживяването на индустрията на Перник”, заяви още Елена Йончева. Водачът на листата на левицата каза, че с тези пари могат да бъдат създадени нови работни места, за да не пътуват всеки ден над 30 000 перничани до столицата да работят. „Съживяването на България зависи от всеки един от нас.  Това управление ни изтласква все по-далеч от Европа, но то има алтернатива. Ние сме алтернативата и ще успеем да възстановим онази България, която всички искаме”, заключи Елена Йончева.

 

Иван Кръстев: Моделът е сбъркан и имаме шанс да го сменим

„Перник е град с огромни възможности за развитие. Но защо общината е най-задлъжнялата в България?”, зададе въпрос кандидатът за евродепутат Иван Кръстев. Той попита още- защо в последните години сме свидетели на всичко, което се случва не само тук, но и в цяла България? „Защото моделът е сбъркан. Ние имаме шанс да го сменим, но първата стъпка трябва да бъде направена на 26-и май”, категоричен бе Иван Кръстев.

 

Емил Георгиев: Заедно ще спечелим тези избори

„Убеден съм, че нашите 7 или 8 европейски депутати ще наложат нов режим на работа на Европейския парламент, за да може Европа да стане еталон за социална справедливост. Тя ни е нужна сега”, категоричен бе кандидатът за евродепутат Емил Георгиев.  Той заяви, че евродепутатите от „БСП за България” ще помогнат ЕП да стане стожер и за опазването на природата, за да не говорим повече, че Перник е най-мръсният град в България. „Ние, еколозите, сме закърмени с идеята за социална справедливост и ако това е лява политика, тогава ние сме леви и се гордеем с това. Затова сме в един отбор с БСП и заедно ще спечелим тези избори”, завърши Георгиев.   

 

Станислав Владимиров: Нужна ни е справедливост сега

„Европейските избори са най-важните за България в последните 10 години, защото нещата, които се решават в Европейския парламент, засягат всички нас. Нужна ни е справедливост сега.”, заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Станислав Владимиров. Той коментира, че колкото и да им се иска на ГЕРБ да омаловажат тези избори, след тях България ще продължи напред. „Страната ни трябва да продължи по нов път, защото това управление ни направи най-бедните, най-болните и най-необразованите в Европа.  Дебатът за доходите, справедливостта и равния шанс на всички българи трябва да бъде повдиган всеки ден”, каза още Владимиров. Народният представител добави, че не се съмнява, че на 26-и май с №18 „БСП за България” ще победи и ще започне истинската промяна в България, за да може страната ни да заеме онова достойно място, което заслужава.