Крум Дончев: Наш дълг и отговорност е да създадем ценности в децата ни, защото те са бъдещето на България

Май 15, 2019 ПЕРНИК Новини Избори 0 1637

15.05.2019

 „Истинската Европа трябва да съхранява своите ценности и история. Навсякъде по света народите пазят своите традиции чрез песента, танца и книгата. Имах късмета да попадна на място, на което хората предават мъдростта на поколенията напред.“ Това каза кандидатът за евродепутат от "БСП за България" Крум Дончев на среща с жители на радомирските  села Извор, Кленовик и Дебели лаг. Той добави, че всеки един народ има своите традиции, празници, обичаи, език и култура и точно те го правят уникален спрямо другите народи. "Наш дълг и отговорност е да създадем ценности в децата ни, защото те са бъдещето на България и е от първостепенно значение да познават, да обичат и да се гордеят с историята, традициите и обичаите на хилядолетната ни държава. Най-лесният начин това да се постигне е именно чрез книгите“, заяви Дончев.

Крум Дончев каза още, че е впечатлен от инициативата на Областния съвет на БСП – Перник за събиране и закупуване на книги, които социалистите  даряват на читалища в област Перник. Два пъти, съвместно с Младежкото обединение на БСП, са дарявани книги и дискове с българска народна музика и български филми на българската гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ в гр.Димитровград – Сърбия. "Развитието на културата в малките населени места и поддържането на традициите е работа изключително на читалищата, но за да поддържат тази дейност, те трябва да бъдат подпомагани", каза още кандидатът за евродепутат. Той добави, че е впечатляващ и броят на дарените от началото на кампанията досега книги - от 2017 година - 1000 четива в сферата на художествената, историческата и научно-популярната литература.

Председателят на Областния съвет на БСП – Валентин Петков обеща да продължи и да доразвие започнатата инициатива и сподели, че всяка помощ е добре дошла.