Стоян Мирчев, БСП: Заедно ще работим за България, каквато заслужават нашите деца и родители

БСП откри предизборната си кампания в Перник

„Сигурен съм в победата на БСП на предстоящите избори през април. Още в момента, в който беше изтеглен нашия номер 4 и съвпадението с датата разбрах, че промяната е близо." Това каза по време на откриването на кампанията на "БСП за България" водачът на листата за Перник Стоян Мирчев.

„За последните две седмици, в които обикалям района разбрах едно - че тук хората са добри и безкрайно откровени. Никога няма да ти кажат нещо, което не искат или да ти спестят критика", коментира още Стоян Мирчев. По думите му подобна откровеност помага да отидеш после при същите тези хора и да поискаш ясно и спокойно тяхната подкрепа.

"През следващите дни, ние от БСП ще поискаме тази подкрепа. Видяхте и екипа, с който тръгваме към победата на изборите през април. Това са хора професионалисти в своите области и съм много щастлив, че съм част от този екип", допълни Мирчев. Според него фокусът на предизборната кампания на левицата трябва да бъде върху политиките, които предлага БСП за излизането на България от тази перманентна криза.

Стоян Мирчев не пропусна да отбележи и заслугите на народните представители от Перник в 44-то Народно събрание. „Колегите ми Станислав Владимиров, Любомир Бонев и Евдокия Асенова направиха всичко възможно гласът на перничани да бъде чут в парламента и работеха денонощно в името на областта. Те поставиха летвата много високо и се надявам, че независимо колко народни представители успеем да вкараме в следващото Народно събрание, те ще работят със същия хъс и желание за Перник", поясни социалистът.

По думите му БСП е единствената политическа сила, която може чрез политика да реализира онова бъдеще, за което мечтаят българските граждани. "Всички ние заедно можем да работим и да направим България такава, каквато я виждаме в мечтите си и каквато нашите деца и родители заслужават", беше категоричен Стоян Мирчев и призова присъстващите да излязат спокойно и да гласуват с номер 4 на 4-ти април.

На откриването беше направено и официално представяне на листата на БСП за Перник:

-Георги Чернев, Перник. Завършва Френска езикова гимназия, след това Международни икономически отношения. Работи като Маркетинг директор в "Тежко машиностроене", Радомир. Директор на клон на ЦКБ. Председател на Пернишката търговско-промишлена камара, председател на Софийска камара, зам.-председател на БТПП.

-Евдокия Асенова, Радомир. Завършила СУ "Св.Климент Охридски". Магистър по специалностите "Начална училищна педагогика" и " Публична администрация". Преминала обучения по Национална програма "Управленски умения" и програма "Академия за социална политика". Притежава сертификат за допълнителна квалификация по "Политически мениджмънт" от Нов български университет. Има дълъг професионален опит като начален учител в НУ "Архим Зиновий" и учител - сугестопедагог в Частно училище "Артис" в гр.София. Била е зам.- кмет в Община Радомир през периода 2007- 2011 г., общински съветник в мандат 2011- 2015 г.  и народен представител в 42-ро и 44-то НС.

-Станислав Павлов, Перник. Средното си образование завършва в Професионалната гимназия по облекло и туризъм "Св. Иван Рилски" в родния си град, специалност "Кетъринг". Отличник на випуска. Завършва в Университета по хранителни технологии в гр. Пловдив - инженер-магистър "Безопасност на храните". Работи в частния сектор в американската компания за производство на млечни продукти "Шрайбер Фуудс"-София. Председател на Младежкото обединение на БСП - гр. Перник. 

-Доц. д-р Ташко Минков, Трън – доктор по икономика и преподавател в УНСС катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“, в момента заема академична длъжност "доцент". Председател на ОбС на БСП, Трън. Общински съветник втори мандат към общинския съвет на Община Трън.

-Иво Михайлов, роден в гр.Трън. Завършено висше икономическо образование, с образователна степен магистър, в ВИИ "Карл Маркс", сега УНСС. Професионалната си дейност, започва като икономист в НПК “Благой Попов“. Над 15 години е директор на клоновете на различни банкови институции. Като финансов директор участва в създаването на Българския хипермаркет - АБО Маркет. В момента е ръководител отдел в ДГС. Владее английски и руски езици. Семеен.

-Иван Димитров, гр. Земен. Има завършена докторантура специалност "Военна логистика", ВА "Г.С. Раковски" и две магистратури. Бил е областен управител в периода 2005-2009 г. Зам.-председател на ОбС и ОблС на БСП от 2000 до 2020 г. Професионалната му кариера е свързана с управленски позиции в "Български пощи", „Комуналстрой“ и Министерство на отбраната. В момента е управител на ТД“Стомана Секюрити“ ООД. Председател на баскетболния клуб „Металург“. Владее руски и английски език. Семеен, има син и дъщеря.  

-Василена Василева, гр. Брезник. Завършила е компютърни мрежи с професия "проектант". Понастоящем е преподавател в СУ "Васил Левски" град Брезник. От 2016 г. е председател на възроденото МО на БСП-гр.Брезник, а от 2017 г. е председател на новосъздадената от нея ОПО на БСП в града. Общественик и деятел. Семейна с едно дете.