Иво Михайлов: Няма политическа сила, освен БСП, която може да свали от власт ГЕРБ, а на хората това управление вече им идва в повече

Иво Михайлов – шести в листата на БСП в Перник

Иво Михайлов е под №6 в предизборната листа на „БСП за България” в 14 пернишки МИР. Роден е в гр.Трън през 1964 г. Има висше икономическо образование, степен магистър, от ВИИ „Карл Маркс”, сега УНСС. Професионалната му кариера се отличава с голямо разнообразие от управленски позиции в икономическия отрасъл. Това му е дало възможност да придобие сериозна експертиза и да познава в детайли основните проблеми. В миналото е бил икономист в НПП „Благой Попов”. В професионалната си кариера е заемал ръководни длъжности като: Директор на ТП „Български пощи” – Перник, Директор на Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие”, Консултант по европейски програми и проекти, Финансов директор на транспортна фирма, Финансов директор на хипермаркет, 15 години е заемал ръководни позиции в банковата система, Ръководител на счетоводен отдел в Горско стопанство /в момента

 

Господин Михайлов, с какво самочувствие влизате в изборната битка?

В битката влизам с увереност в победата, защото няма политическа сила, освен БСП, която може да свали от власт ГЕРБ, а на хората това управление вече им идва в повече.

 

Доста години сте работили в сферата на финансите. Напоследък Борисов раздава пари наляво и надясно. Докъде ще я докараме така?

Това хаотично раздавене на пари, без да е съобразено с приетата бюджетна рамка, ще доведе до сериозни главоболия на следващото правителство, което до края на годината ще се занимава с кърпене на бюджетни дупки. В БСП обаче има сериозни финансисти, като не изключвам и себе си, и ще се справим.

 

Ако трябва да посочите топ 3 на приоритетите за Пернишка област, какви са те?

Първи приоритет ми е възраждането на пернишките села, както със средствата и мерките на ПРСР, така и с други механизми, които държавата може да създаде и те да стимулират развиването на бизнес в селските райони. Има ли поминък по селата, има и население.

Втори приоритет ми е да настоявам от изпълнителната власт всички обекти на територията на областта, финансирани от държавата, да се изпълняват от местни фирми, да може в края на успешния ни мандат сутрешният и вечерният поток от коли Перник -София-Перник да намалее поне два пъти.

Трети приоритет - връщане на масовия спорт при децата, да ги отдалечим от компютрите и да ги вкараме в игрищата и в спортните зали.

 

Какви иновации в икономическото развитие на областта виждате като реално изпълними при едно бъдещо управление на БСП?

Ние няма да измислим топлата вода, но можем да се огледаме за добри практики, приложими в наши условия.

 

БСП е социална партия. Понятието „социална политика” е твърде общо. Ако трябва да го конкретизирате за вашите избиратели, как ще звучи?

Социалната политика я разбирам като грижа за хората, особено за уязвимите групи - пенсионери, трайно нетрудоспособни хора. Наша грижа е тези хора да живеят достойно и да не се чувстват вън от обществото. Мерките за стимулиране на младите семейства също влизат в тази политика, защото ако нещо не се промени веднага и радикално, ще изчезнем като нация.

 

Имате ли личен девиз, с който да отправите послание към избирателите на левицата?

Девизът ми е: „Никога не се отказвай нито от идеите си, нито от хората.“ Уверен съм, че на 4 април той ще се материализира