Стоян Мирчев в кв. Изток, Перник: Имаме реален план за управление на България

Правителството на Бойко Борисов не предлага реформи, а само проекти на парче

"БСП има и реален план за управление на България и сме амбицирани да спечелим изборите и да го изпълним в следващия управленски период." Това каза водачът на листата на Коалиция “БСП за България” Стоян Мирчев на среща с жителите на кв. Изток в Перник. По думите му планът, който представя правителството на Бойко Борисов не предлага реформи, а само проекти на парче, които са останали от предишни оперативни програми.

Мирчев беше придружаван от председателя на ОбС на БСП Стефан Кръстев и останалите кандидати за народни представители. Водачът на листата в Перник благодари и на Десислава Стоянова - кмет на пернишкия кв. Изток, по чиято инициатива беше организирана срещата.

“Алтернативният план за възстановяване, предлаган от БСП, има амбицията да стигне до всеки български гражданин. Обръщаме специално внимание на младите работещи семейства, върху чиито плещи в момента лежи цялата криза и липсата на адекватни реформи”, подчерта Стоян Мирчев. По думите му левицата обръща особено внимание в своята програма на семейното подоходно облагане с намаляване на данъка на работещи родители, преизчисляване на всички пенсии, въвеждане на прогресивно подоходно облагане на физическите лица, безплатни детски градини и учебници. “Предлагаме и различно управление на икономиката с по-сериозна роля на държавата, с инвестиции в ключови сектори”, допълни още Стоян Мирчев.

По-рано през деня водачът на листата на Коалиция “БСП за България” разговаря с хората в селата Садовик и Брезнишки извор.