Стоян Мирчев, БСП: Целта ни е достъпно здравеопазване за всеки български гражданин

Единственият начин да има промяна, е като излезем и гласуваме с номер 4 в интегралната бюлетина

„Институциите в България не функционират, а администрацията е изцяло подчинена на ГЕРБ и работи със страх." Това каза по време на срещата си в с. Кладница Стоян Мирчев - водач на листата на Коалиция "БСП за България" в Перник.

Той представи основните акценти от управленската програма на левицата. „Недопустимо е бюджетът за здравеопазване да е нарастнал за последните 10 години над 10 пъти, а самите здравни услуги да са се влошили още повече", възмути се Мирчев и подчерта, че в управленската програма на БСП са залегнали точните реформи това да се промени. Социалистът припомни и едно от основните послания на българските социалисти - болниците да не са търговски дружества.

„Целта ни е реформирано здравеопазване, което да бъде достъпно за всеки български гражданин 24 часа в денонощието и седем дни в седмицата", подчерта още Стоян Мирчев. Той обясни, че това е възможно с регионален подход, като само така няма да се налага пациенти да пътуват над 50 км., за да бъдат прегледани от лекар. Безплатни лекарства за деца до 14 години и намалено на 9% ДДС върху лекарствата са само част от мерките, които предвижда левицата.

Темата за пенсиите също беше засегната по време на срещата с хората е Кладница. „БСП е единствената партия, която актуализира пенсиите при свое управление", подчерта Стоян Мирчев и припомни, че на всяко гласуване на държавния бюджет в парламента, социалистите са искали неговото актуализиране в частта за доходите на възрастните хора.

„Всички сме съгласни, че промяна трябва да има. Единственият начин тя да се случи, е като излезем и гласуваме с номер 4 в интегралната бюлетина", беше категоричен водачът на листата на Коалиция "БСП за България" за Перник.