Стоян Мирчев: БСП се явява на изборите с много силна листа и с много добра платформа за управление

Можем да преодолеем неравенствата

„Минал съм през много кампании и като кандидат, и като част от екип на кандидат. За първи път, обаче, се усеща една наистина силна енергия, усеща се истинското недоволство в хората срещу управляващите, които повече от 10 години просто си правят експерименти с нашето търпение. За последните 2 седмици направихме много и най-различни по формат срещи. Нито един човек не върна подадената му брошура или картичка и навсякъде чуваме само едно - "Време е за промяна". Това каза по време на срещата си в пернишкия квартал "Изток", водачът на листата на Коалиция "БСП за България" Стоян Мирчев.

Той подчерта, че тази промяна е възможна и само БСП може да я изпълни и да управлява по-добре. Мирчев засегна темата с неравенствата: "Неравенствата в обществото ни станаха огромни. ГЕРБ през всичките тези години разделиха обществото на малки клъстъри, така че да не можем да защитаваме единно интересите си. За да оцелеем като нация, трябва да се преборим с тези неравенства", категоричен беше Стоян Мирчев. Той допълни, че има остра необходимост от възстановяването на справедливостта и от работещи институции. „Перник е един от малкото оазиси в страната, където можеш да отидеш в общината, да ти обърнат внимание и да ти помогнат", каза Стоян Мирчев, като допълни, че в последните години ставаме свидетели на затихващи функции на институциите.

„БСП се явява на изборите с много силна листа и с много добра платформа за управление. Нашето мото е "С грижа за хората". Виждаме тяхната надежда в нас и ще направим всичко за да повторим успеха на БСП в Перник", каза пред присъстващите Георги Чернев.

Евдокия Асенова изрази увереността си, че промяната е възможна. „Промяната е възможна само, ако изберем да ни представляват компетентни, разумни и почтени политици", каза Асенова и даде пример с община Перник и Кметство Изток. "Когато ни управляват добри стопани и резултатите не закъсняват", категорична бе тя. „Време е да сменим модела на управление и на икономическото развитие, за да имаме образовани, знаещи и можещи граждани, достъпно и качествено здравеопазване, грижа за човешкото достойнство, гражданските права и интересите на трудовите хора", допълни Евдокия Асенова.

„Кой друг, ако не младите, могат да съживят икономиката?", попита Станислав Павлов, председател на Младежкото обединение в Перник и част от листата. По думите му трябва да се създадат условия образованието и квалификацията на младите хора да се използват в България, а не в чужбина. Да им се осигурят достойна реализация и европейски доходи. „По този начин те ще намерят своето бъдеще в своето родно място", подчерта Павлов.