Станислав Павлов, четвърти в предизборната листа на БСП в Перник: Платформата ни е изградена на основата на стабилна социално-икономическа политика

Промяната е на хоризонта и тя е с дата 4 април, а силата на тази промяна е бюлетина №4

Станислав Валентинов Павлов е на четвърто място в предизборната листа на „БСП за България” в 14 пернишки МИР. Роден в Перник, завършил ПГОТ „Свети Иван Рилски”, специалност „Кетъринг”. Отличник на випуска. Завършва Университета за хранителни технологии в Пловдив, редовно обучение. Дипломира се като инженер бакалавър „Анализ и контрол на хранителните продукти” и инженер магистър „Безопасност на храните”. В момента работи в американската компания за производство на млечни продукти „Шрайбер Фуудс” – София. Председател на Младежкото обединение на БСП в Перник. По щастливо стечение на обстоятелствата точно в деня на изборите – 4 април – ще навърши 26 години.

Вие сте един от най-младите кандидат-депутати във всички предизборни листи в нашата област. Впрочем, на „Вие” или на „ти” предпочитате да общувате?

-Разбира се, че на „ти”. Много по-естествено и по-човешко е. Официалното общуване някак натоварва.

Дава ли младостта предимство в кампанията, или липсата на опит трудно се компенсира в кратките предизборни срокове?

-Житейският ми опит може да не е твърде голям, но енергията и амбицията за промяна, които имам, са силата, с която разполагам. Затова листата ни е съставена както от опитни хора и експерти, така и от млади и енергични членове на партията. Онези, които ме познават, знаят, че извършвам активна дейност като младежки председател на БСП и като гражданин, който винаги се включва в обществени инициативи за социално подпомагане, както и в доброволчески дейности за опазване на околната среда и водите. Опитът ще дойде с годините, но съм сигурен, че  енергията ми за промяна ще ме води към полезни дела. Естествено, ще се уча и от опита на моите колеги.

Не се ли замисляш за реализация в чужбина? Хиляди млади българи като теб вече го направиха.

-Този въпрос никога не е бил на дневен ред в моите решения. Обичам родния Перник, дори с проблемите му. Една от причините да се включа в предизборната кампания е да помогна за връщането на славното име на миньорския град. Не мисля, че образованието в България е по-некачествено от другите европейски държави. Но смятам, че има причина младите хора да изоставят родината си не толкова заради образованието, колкото заради трудното намиране на квалифицирана работа по специалностите, които са завършили. По-голяма част от бизнеса у нас през годините показа, че критериите за кариерно развитие не са на база образование и квалификация, а на база трудов стаж. Така младите само запушват пробойните в частния сектор. Друг проблем са ниските възнаграждения на работещите млади, които се превръщат в работещи бедни. На това трябва да се сложи край.

Предлага ли предизборната платформа на БСП решение на тези проблеми?

-Платформата ни е изградена на основата на стабилна социално-икономическа политика. Тя предлага радикални решения на демографската криза, ефективни мерки срещу младежката безработица и финансово стимулиране на работещите млади семейства. Аз съм един от хилядите перничани, които ежедневно изпитват неудобствата на трафика Перник – София. Тук е ролята на държавата да реши този проблем, като създаде подходящи условия за инвестиции и бизнес на територията на Област Перник. Нужно ни е ускорено икономическо развитие, което да навакса досегашното изоставане.  

Кои са трите най-важни приоритета на Пернишка област, които да реши едно бъдещо управление с участието на БСП?

-По пътя на символиката с номера на партията и мястото ми в листата ще посоча четири. Това са: икономическото развитие, демографската криза, здравеопазването и екологията. Тези проблеми не са само при нас, а навсякъде в България. Сигурен съм, че избирателите ще припознаят промяната в нашата платформа и нашите бъдещи действия в Народното събрание. Промяната е на хоризонта и тя е с дата 4 април, а силата на тази промяна е бюлетина №4.

Накъде тръгва България на 5 април?

-Ще говоря реално - на 5 април във въздуха ще се носи усещането за една променена, обновена и обнадеждена България. А в чисто личен план – тогава ще събера приятелите си да празнуваме на патерица рождения ми ден.