Стоян Мирчев: Ще работим за увеличаване средствата за спорт

Водачът на листата на „БСП за България“ в Перник Стоян Мирчев и председателят на областния съвет на левицата Валентин Петков се срещнаха с кмета на Община Перник Станислав Владимиров и световния и европейски шампион по борба Иво Ангелов

По време на срещата Иво Ангелов обясни, че младите спортисти в Перник могат да тренират в обновената зала по борба в комплекс „Дружба“ благодарение на усилията на Владимиров, който като народен представител е успял да осигури средства за ремонта. „Пернишките спортисти се радваме на много добър диалог с местната власт и успехите не закъсняха, освен това с общи усилия през миналата година успяхме да създадем една добра и справедлива наредба за финансирането на спорта в града ни“, каза Ангелов.

Стоян Мирчев коментира, че в своята предизборна платформа БСП е заложила мерки за решителни реформи в организацията, финансирането и управлението на системата на физическото възпитание и спорта. „Категорично ще работим за значително увеличаване на размера на средствата в бюджетите на Министерството на младежта и спорта и на общините, предназначени за спорта“, добави Мирчев. Той каза още, че е нужно да се работи по въпроса за възнагражденията, които получават олимпийските и европейските шампиони. „Нужно е тези таланти, които полагат неимоверни условия, за да постигат първи резултати на олимпиади и европейски първенства да бъдат стимулирани, за да продължат да носят спортна слава на България“,категоричен бе Стоян Мирчев.

Кметът на Община Перник Станислав Владимиров заяви, че неговият екип ще продължи да работи за развитието на спорта в Перник. Той добави, че през тази година ще се обнови част от спортната инфраструктура в града,  ще бъдат изградени и спортни игрища в част от населените места. Владимиров добави, че с хора като Иво Ангелов е удоволствие да се работи, защото те заразяват с ентусиазма и енергията си.