Хората в Трън: Само БСП може да донесе промяната

27.03.2021г.

"Вие сте много прав за промените, които трябва да се случат в здравеопазването. Вярваме, че само БСП може да донесе промяната в управлението на страната." С тези думи посрещаха хората в Трън водача на листата на Коалиция "БСП за България" Стоян Мирчев. Мирчев и петият в листата доц. Ташко Минков се разходиха из улиците на Трън, раздавайки инфромационни материали с посланията на левицата. Един от основните проблеми, които трънчани споделяха е именно достъпа до здравни услуги. Въпреки, че имат обновена сграда, на тях им се налага да пътуват километри, за да посетят лекар и да получат медицинска помощ.

"Освен, че болниците не трябва да са търговски дружества, трябва да се използва и регионален подход при тяхното разпределение. Само по този начин всеки български гражданин ще има възможността да ползва медицински услуги, без да се налага да пътува с километри до първото болнично заведение", подчерта Стоян Мирчев. По думите му още преди две години БСП предложи наредба аз формиране на работните възнаграждения в държавните болници базова заплата.

"Така щяхме да предотвратим закриването на болници и изтичането на медицински кадри към чужбина" - категоричен беше Мирчев. Според него стъпка в посока обезпечаване на болничните заведения с необходимите им кадри, е и отпускането на държавна стипендия за обучение на студентите по медицина, като ангажимента им след това е да останат за определен срок да работят в България.