Стоян Мирчев: Всеки един от листата ни е достоен да представлява Пернишка област в парламента

02.04.2021г.

Коалиция „БСП за България“ закри официално предизборната си кампания в 14-и МИР Перник. Събитието, се проведе на знаково за перничани място – Пернишката крепост, на която преди 1004 години боляринът Кракра Пернишки удържа втората си победа срещу войските на византийския император Василий II Българоубиец. През месеца на предизборната кампания жителите на областта се срещнаха с кандидатите на левицата – хора, които знаят и могат, личности с авторитет и отговорност към своите съграждани, експерти в различни области, които предлагат нови решения на стари проблеми.

Водачът на листата Стоян Мирчев заяви, че за съжаление в последните 11 години думата политика се е превърнала в нарицателно. „Затова е време да покажем, че промяната е възможна и България може да върви напредНай- важното от десетките срещи, които направихме през този месец е, че перничани бяха искрени и обнадеждени за бъдещето си. Искам да благодаря на всички, с които се срещнахме през този месец и енергията, която ни дадохте“, каза още Мирчев. Той коментира, че три дни преди изборния ден остава последен „щурм“ към победата и промяната, която перничани преди почти две години, на местните избори, са доказали, че обединени могат да постигнат. „Подкрепете кандидатите от нашата листа, защото всеки един от тях доказа, че е достоен да представлява Пернишка област в 45-то Народно събрание“, призова Мирчев.  

„Преди месец започнахме своята кампания и от тогава все по-силно вярвам, че ние ще победим“, каза Георги Чернев, който е част от листата като гражданска квота. „Сигурен съм, че и този път ще успеем да извоюваме победа за България“, добави той.

Досегашният народен представител Евдокия Асенова, която е трета в листата на БСП бе категорична, че всички можем да живеем в подредена държава, с правила, върховенство на закона, ефективно и достъпно здравеопазване, качествено образование, работеща икономика и стабилни доходи. „Време е да вземем живота си в своите ръце. В неделя вие сте на ход, защото вашият глас е важен за област Перник и за бъдещето й“, каза още Асенова

Най-младият кандидат за народен представител в листата Станислав Павлов припомни, че кампанията на БСП в Перник е започнала в Международния ден на жената и завършва в деня на шегата. „Кампанията ни обаче не бе шега работа, защото вече 11 години властта се шегува с хората. Време е да бъдем сериозни и на 04.04 да отидем масово да гласуваме с №4“, призова Павлов. Той заяви, че е време шегите с българите да спрат и да тръгнем  по нов път на развитие.  

Доц. д-р Ташко Минков, който заема петото място в предизборната листа на „БСП за България“ каза, че програмата на левицата е най-стойностният документ представен по време на предизборната кампанията. Той добави, че БСП е единственият гарант за демокрация и защита правата на хората. Минков посочи, че надеждите на българите за по-добро бъдеще ще се оправдаят с победата на левицата в неделя.

Шестият в листата на социалистите Иво Михайлов призова перничани да гласуват с №4 в неделя. „Приключва една различна и трудна кампания, но въпреки всичко ние успяхме да се срещнем с много хора и да видим надеждата  в техните очи“, коментира той.

Иван Димитров, който заема седмо място в листата каза, че от Пернишката крепост са тръгнали редица победи. „От тук ще тръгне и нашата победа и смяната на модела ГЕРБ“, категоричен бе Димитров. Той добави, че въпреки пандемичната обстановка социалистите са направили над 100 срещи с жители на областта, които са били категорични, че това управление трябва да си отиде.

На историческия хълм бе и евродепутатът Цветелина Пенкова. „Европейският парламент изказа определена позиция по отношение на върховенството на правото, гражданските права и корупцията у нас и то не бе положително. Това бе отчетено от всички наши европейски партньори. Вчера излезе и позиция от страна на държавния департамент на САЩ. Отношението на управляващите към тези проблеми слага петно върху нашата страна и не е далеч времето, когато това ще се пренесе върху обществото“, коментира Пенкова. Тя добави, че е видно, че те няма да се променят, но ние заедно можем да сложим началото на промяната, която е наложителна.

Председателят на областния съвет на БСП Валентин Петков призова перничани за подкрепят кандидатите за народни представители на левицата в неделя, не само защото те са носителите на промяната, но и защото са доказали, че могат да работят за общините от областта не само по време на предизборни кампании. „На това знаково място преди 1004 години великият Кракра Пернишки побеждава за втори път византийските войски и ние неговите наследници можем да победим с подкрепата на нашите съграждани“, категоричен бе Петков.

„Няма как човек, който има сърце, обича България и Перник да не обича БСП и аз го осъзнах преди години“, заяви Димитър Огнянов, който е първият председател на общинския съвет в Перник след демократичните промени, тогава от квотата на СДС. За да подкрепи кандидатите за народни представители на събитието присъства и  почетният гражданин на Перник и световен рекордьор по вдигане на тежести Пламен Аспарухов.