Стоян Мирчев в Ковачевци: В тежки времена България винаги е раждала герои и Георги Димитров е един от тях

Юни 19, 2021 ПЕРНИК Новини Избори 0 701

19.06.2021г.

„Благодаря на жителите на Ковачевци, че пазят в сърцата си делото на Георги Димитров. Споменът за личности като Георги Димитров трябва да се пази и да не позволяваме той да бъде заличен." Това каза в Ковачевци водачът на листата на Коалиция "БСП за България" Стоян Мирчев по време на тържеството по случай отбелязването на 139 години от рождението на Георги Димитров. 

„В тежки времена, в периоди на безвремие, България винаги е раждала герои и Димитров е един от тях",  допълни Мирчев. По думите му през последните 12 години България е точно в такъв период - на безвремие и единствено БСП се бори това да се промени. "Промяната идва и тя е необратима", категоричен беше Стоян Мирчев. Той поздрави кмета Васил Станимиров за успешната му работа, начело на Ковачевци и благодари за поканата да бъде част от тържественото събитие.

Официален гост на отбелязването на 139 години от рождението на Георги Димитров беше и председателят на БСП Корнелия Нинова.  „Наш абсолютен приоритет е увеличаване на доходите. Готови сме с първите мерки веднага след стартиране на новия парламент. Ще започнем с необлагаем минимум на млади семейства с деца, ако родителите са работили и са се осигурявали последните две години. Веднага започваме преизчисляване на пенсиите , което ще доведе до трайно увеличение средно с една трета." Това заяви Нинова по време на посещението си.