Кандидатите на "БСП за България" уважиха фолклорния фестивал в Драгичево и лекоатлетическия турнир "Бягай с усмивка"

Юни 21, 2021 ПЕРНИК Новини Избори 0 541

21.06.2021г.

Водачът на листата на коалиция "БСП за България" Стоян Мирчев, заедно с останалите кандидати за народни представители на левицата, бяха гости на третото издание на фолклорния фестивал "На мегдано у Драгичево". Във фестивала взеха участие над 600 самодейци от три области в страната. Организатори и домакини на проявата са кметството и читалището в най-голямото пернишко село. 

Кандидатите за народни представители от левицата уважиха и четвъртия лекоатлетически открит турнир "Бягай с усмивка", който се проведе в пернишкия квартал "Изток". В турнира се включиха над 200 деца, които премериха сили в състезанието. "Изключително приятно ми стана, когато получих поканата да присъствам на леокатлетическия турнир, още повече, когато става дума за деца", коментира Стоян Мирчев.

"В управленската програма на БСП имаме заложени редица мерки, касаещи спорта сред подрастващите. Заложили сме цели, сред които широк достъп до спортни съоръжения и места за практикуване на спорт във всяко населено място", обясни Мирчев.

По думите му е нужно увеличаване на размера на средствата в бюджетите на Министерството на младежта и спорта и на общините за спорт в свободното време. Според водачът на БСП за област Перник е необходимо създаването на координационна структура за взаимодействие между Министерство на младежта и спорта, министерство на образованието и науката, министерство на здравеопазването, общините, училищата и университетските структури. "Време е да се помисли и за ново качество на физическото възпитание и спорта в училище, защото на всички ни е ясно, че спорта от най-ранна детска възраст възпитава, учи на дисциплина, колективност, упоритост и още много други качества, от които всеки човек се нуждае", категоричен беше Стоян Мирчев.