Стоян Мирчев: Нито едно управление не би се справило добре без взаимодействие с местната власт

Юни 23, 2021 ПЕРНИК Новини Избори 0 514

23.06.2021г.

"Нито едно управление не може да се справи добре без взаимодействие с местната власт, защото именно тя е до реалните проблеми в страната. Години наред си говорим за децентрализация, време е тя наистина да се случи." Това каза водачът на коалиция "БСП за България" за Перник Стоян Мирчев на среща с кмета на кметство кв. Църква Радослав Динев.

„Финансовата децентрализация на общините буксува, което пречи и на малките населени места, които също са зависими. Това е проблем, който ако искаме да има ефект в местното самоуправление и ефект за държавата, трябва да стане – с категорична политика“, добави Мирчев.

"Големите ни цели са да намалим диспропорциите на различните по големина населени места и да решаваме реалните проблеми на хората в общините", категоричен беше Стоян Мирчев. По думите му един от приоритетите на БСП е намаляването на вътрешнорегионалните различия в социалното и териториалното развитие.

На срещата с кмета на кв. Църква присъстваха председателят на МО на БСП в Перник и четвърти в листата Станислав Павлов и областният председател на левицата Валентин Петков.