Стоян Мирчев: Ще работим с мисъл за младите хора

Юли 01, 2021 ПЕРНИК Новини Избори 0 557

30.06.2021 г.

"Ще работим с мисъл за младите хора и това как да останат в България и да се реализират тук, а не да търсят късмета си в чужбина." - това каза водачът на листата на коалиция "БСП за България" за Перник Стоян Мирчев. Той беше на среща с хората от кв. Църква в Перник.

"Много се радвам, че толкова млади хора се отзоваха на нашата покана и искам да ги уверя, че БСП ще направи всичко възможно те, децата и родителите им да имат по-добра среда за живот." - увери присъстващите Стоян Мирчев. По думите му в програмата на социалистите са заложени редица мерки, които касаят децата и младежите, като акцент беше поставен върху двигателната активност и спорт.

"Ще възстановим престижа на българския спорт за успешно участие на големи международни спортни форуми и на Олимпийски игри. Това няма как да стане без ново качество на физическото възпитание и спорта още от училище." - подчерта Мирчев. Според водача на листата на социалистите в Перник трябва да бъде осигурен широк достъп до спортни съоръжения и места за практикуване на спорт във всяко едно населено място.

"Не може да не се мине и през съдържателна и структурна промяна в бюджетната политика на Министерството на младежта и спорта, както и да се търси начин за повишаване на финансирането и контрол върху изразходването на средствата." - категоричен беше Стоян Мирчев.

По време на разговора беше засегната и темата с новопоявилите се партии, които също се борят да бъдат в следващото Народно събрание. "От действията на Слави Трифонов се разбра, че той няма желание да смени модела, срещу който се борихме ние от БСП. Нeкa нe зaбрaвямe, чe чacт oт лидeритe нa тeзи прoтecтни пaртии, бяхa в прaвитeлcтвa нa ГEРБ, другa чacт бяхa избирaни нa пocтoвe oт ГEРБ, трeти пък кaнeхa лидeрът нa ГEРБ Бoйкo Бoриcoв в cвoeтo шoу, зa дa му прaвят реклама.", кaзa още Мирчeв. Той призова присъстващите да бъдат активни и да гласуват с номер 4 на 11 юли, за да продължи промяната.